Sandwich med æggesalat
Dejlig cremet æggesalat i en lettere udgave. Perfekt til sandwich sammen med salat, tomat og agurk.
Antal: 4 personer
Æggesalat
- 8 æg
- 1 dl let mayonnaise
- 3 dl græsk yoghurt kan erstattes af creme fraiche eller skyr
- 1 tsk salt
- 3 tsk karry
- 4 spsk karse
Til sandwich
- 4 sandwichboller gerne fuldkornsboller
- 4 tomater i skiver
- 8 skiver agurk
- 8-12 salatblade, skyllede
- karse til pynt
Æggesalat
Prik æggene i den tykke ende med en æggeprikker eller en kødnål
Kom æggene i en gryde med kogende vand og kog dem i 10 minutter til de er hårdkogte. Brus dem over med koldt vand o glad dem stå i gryden med det kolde vand, til de er kølet af.
Pil æggene og del dem i tern. Jeg bruger en æggedeler og vender æggene 3 gange. Det giver perfekte tern.
Mens æggende koger og køler af røres mayonnaise, yoghurt, salt, karry og karse sammen.
Vend de hakkede æg i cremen. Smag til - måske skal der mere salt eller karry i.
Samling af sandwich
Flæk bollerne og lun dem i ovnen eller på brødristeren
Læg bunden på en tallerken og smør en lille smule æggesalat ud. Dette er blot for at "klistre" salatbladene fast.
Dæk bunden med salatblade og læg agurkeskiver ovenpå.
Fordel æggesalaten ovenpå.
Læg tomatskiver ovenpå æggesalaten og top med masser af karse.
Smør overbollen med en smule æggesalat og afslut med overbollen på toppen.