Go Back
+ servings
Sandwich med æggesalat
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Sandwich med æggesalat

Dejlig cremet æggesalat i en lettere udgave. Perfekt til sandwich sammen med salat, tomat og agurk.
Ret: Aftensmad, Frokost
Antal: 4 personer

Ingredienser

Æggesalat

  • 8 æg
  • 1 dl let mayonnaise
  • 3 dl græsk yoghurt kan erstattes af creme fraiche eller skyr
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk karry
  • 4 spsk karse

Til sandwich

  • 4 sandwichboller gerne fuldkornsboller
  • 4 tomater i skiver
  • 8 skiver agurk
  • 8-12 salatblade, skyllede
  • karse til pynt

Sådan gør du

Æggesalat

  • Prik æggene i den tykke ende med en æggeprikker eller en kødnål
  • Kom æggene i en gryde med kogende vand og kog dem i 10 minutter til de er hårdkogte. Brus dem over med koldt vand o glad dem stå i gryden med det kolde vand, til de er kølet af.
  • Pil æggene og del dem i tern. Jeg bruger en æggedeler og vender æggene 3 gange. Det giver perfekte tern.
  • Mens æggende koger og køler af røres mayonnaise, yoghurt, salt, karry og karse sammen.
  • Vend de hakkede æg i cremen. Smag til - måske skal der mere salt eller karry i.

Samling af sandwich

  • Flæk bollerne og lun dem i ovnen eller på brødristeren
  • Læg bunden på en tallerken og smør en lille smule æggesalat ud. Dette er blot for at "klistre" salatbladene fast.
  • Dæk bunden med salatblade og læg agurkeskiver ovenpå.
  • Fordel æggesalaten ovenpå.
  • Læg tomatskiver ovenpå æggesalaten og top med masser af karse.
  • Smør overbollen med en smule æggesalat og afslut med overbollen på toppen.