Aftensmad

Thai fish cakes

Thai friskefrikadeller

Fiskefrikadeller med et asiatisk twist er et hit hjemme hos os. Disse thai fish cakes er bare thai fiskefrikadeller, som i min version er spicy,  crunchy og bare mega-velsmagende.

Varier selv styrken med karrypastaen. Start evt med 2 tsk, steg en lille frikadelle og tilsæt så mere efter smag og behag. Du kan også tilsætte lidt finthakket chili eller sambal oelek, hvis du virkelig vil have dem spicy.

Spis dem helt enkelt med ris til, eller lav en helt enkel nudelret med stegte grønsager og nudler vendt i lidt sesamolie og sød chilisauce. Nemt, hurtigt og lækkert.

Server fish cakes med en sur-sød chilisauce til dip.

Thai fish cakes - fiskefrikadeller med thaismag

Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad
Søgeord: asiatisk, fish cake, fisk, fiskefrikadeller, thaimad

Ingredienser

  • 400 g fiskefars*
  • 1 æg*
  • 1 spsk maizenamel*
  • 150 g. fintskårne grønne bønner*
  • 1/2 bundt skåret forårsløg eller et lille finthakket rødløg*
  • 1 håndfuld hakket frisk koriander (kan udelades eller erstattes af persille)
  • 2-3 tsk rød karrypasta*
  • 1 spsk fiskesauce kan erstattes med almindelig salt*
  • 2-3 spsk smagsneutral olie til stegning*

Servering

  • sur-sød chilisauce* til servering
  • hakkede peanuts
  • kogte ris eller nudelsalat

Sådan gør du

  • Skær bønner og forårsløg i fine skiver. Hak koriander.
  • Bland alle ingredienser sammen. Tilsæt evt lidt ekstra maizenamel, hvis konsistensen er meget lind.
  • Opvarm en panden med 1 spsk olie.
  • Sæt fiskefarsen på panden med en spiseske. Steg evt. en lille frikadelle først og smag til, juster farsen om nødvendigt.
  • Steg fiskefrikadellerne i 2 omgange (alt efter hvor mange du kan have på panden ad gangen)
  • Server med frisk koriander, hakkede peanuts og chilisauce samt kogte ris eller nudelsalat.

*Ingredienser fra basislager

Server thai fiskefrikadellerne med kogte ris eller nudelsalat som i mangoglaseret and med nudelsalat.