Aftensmad, Frokost

Spicy tacos med rejer og mangosalsa

Server tacos med rejer og mangosalsa i sprøde tacoskaller. Ekstra fyld kan gives ved siden af.

I sommervarmen eller på en doven søndag er det skøn med let aftensmad – og det er denne let spicy ret med tacos med rejer og mangosalsa! De krydrede rejer spiller ekstremt godt sammen med den søde mango og de sprøde tacos giver et lækkert crunch.

Det bedste resultat fås ved at bruge ukogte, grå tigerrejer. Men de er jo rasende dyre (40 kr for 200 g). Så med mindre jeg finder et godt tilbud, supplerer jeg med 1 pose store grønlandske rejer, som kan fås for 20 kr for 400 gram.

Brug det du synes du kan og vil. Bruger du kogte rejer, skal de kun lige vendes hurtigt på panden, da de ellers hurtigt bliver meget kedelige.

Det passer supergodt med frisk koriander hertil. Men det havde jeg ikke lige ved hånden, så det må du selv mentalt tilføje billedet.

Opskriften her rækker til 4 personer til en let aftensmad eller til frokost. Du kan altid supplere op med fyld – ekstra rejer, mere salat, flere tomater osv og så kan du sagtens mætte hele familien.

Tacos med rejer og mangosalsa

Rejer i tacos med mangosalsa

De krydrede rejer spiller ekstremt godt sammen med den søde mango og de sprøde tacos giver et lækkert crunch. Server evt. ekstra fyld ved siden af.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad, Frokost
Søgeord: mangosalsa, spicy rejer, tacos, tigerrejer

Ingredienser

  • 1 pakke tacos 12 stk
  • 400-600 g store rejer
  • 1 spsk kokosolie eller olivenolie
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk chilipulver eller sambal oelek
  • 1 tsk stødt koriander
  • salt
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 3 tomater
  • 2 ruder ægnudler 1/2 pakke
  • salt og kogende vand
  • 2 spsk limesaft
  • 1 tsk sambal oelek 1 finthakket rød chili eller ½ tsk chilipulver
  • 12 håndfulde salat f.eks. spinat
  • Limebåde til servering.

Sådan gør du

  • Rør kokosolie/olivenolie med chilipulver, stødt koriander, presset hvidløg og lidt salt. Vend rejerne heri og lad dem marinere lidt mens du forbereder resten.
  • Læg nudlerne i en skål og overhæld med kogende vand tilsat lidt salt. Lad dem stå og trække under låg (evt en tallerken) i 5-10 minutter til de er bløde.
  • Skræl mangoen og skær den i tern. Skær avocado og tomater i tern.
  • Bland mango, avocado og tomater i en skål. Rør forsigtigt limesaft og chili i.
  • Dræn vandet grundigt fra nudlerne. Klip eller skær dem i lidt mindre stykker.
  • Skyl salaten og skær den i lidt mindre stykker.
  • Varm en pande godt op. Når den er varm kommes rejerne på. Rå rejer skal stege 2-3 minutter eller til de er lyserøde. Kogte rejer skal blot vendes på panden 1-2 minutter til de er varme.
  • Vend nudlerne sammen med rejerne.
  • Varm tacos – det gøres nemt i mikroen (ca 20 sek) eller stil dem i en 225 grader varm ovn på 3-4 minutter.
  • Fyld tacos med salat/spinat og mangosalsa og top med de lune rejer.

Tex mex med et tvist

Den her måde at lave tacos på er jo noget anderledes end hakket oksekød med bønner, majs og iceberg toppet med revet ost og creme fraiche, som de fleste af os nok kender til.

Men hvis du leder efter noget lidt mere “ægte” tex-mex, så er her et par forslag:

Quesedillas med oksekød, majssalsa og guacamole Quesedillas med oksekød, majssalsa og guacamole

Spicy mexikanske frikadeller med quinoa-bønnesalat og majssalsa Spicy mexikanske frikadeller med quinoa-bønnesalat og guacamole.

Tacoskåle af bagte tortillas med frisk og fyldig salat Mexikansk tacobowl med kylling og avocadodressing

Gratinerede nachos med kylling og salat Gratinerede nachos med kylling og salat

Mexikansk burger Mexikansk burger