Risklatkager

Den bedste undskyldning for at lave en KÆMPE portion risengrød er altså at så kan der blive til en gang lækre klatkager dagen efter. De smager himmelsk!
Det er faktisk meget sjældent vi spiser risengrød hjemme hos os og det er jo noget skidt, når vi nu eeeelsker risklatkager. Så jeg snyder lidt. Og køber de der “pølser” med færdig risengrød fra supermarkedets køledisk. De koster en flad 20’er for 800 gram og når vi lander i januar, kan de sagtens fås for en lille 10’er. Og det bedste er, at de er glimrende at fryse, så der kan laves risklatkager hen over foråret også.
Jeg bruger revet citronskal i mine klatkager og rosiner. Begge dele kan udelades, men snyd ikke dig selv for citronskallen, den giver et skønt frisk tvist. Og rosinerne søder fint, så der kan spares på sukkeret.
Server klatkagerne med sukker og syltetøj.
Risklatkager
- 800 g kold risengrød
- 1 dl mel
- 1 æg
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 håndfuld rosiner (kan udelades)
- Skal af 1 økologisk citron
- Flydende margarine eller olie til stegning
- Flormelis/sukker og syltetøj til servering.
Sådan gør du
- Rør alle ingredienser sammen. Juster evt konsistensen med mere eller mindre mel.
- Varm en pande op med fedtstof.
- Læg klatkagerne på panden, på en stor pande kan der være omkring 5.
- Lad dem stege ca. 5 minutter. Overfladen skal føles fast og ikke våd før du vender dem.
- Steg 2 minutter på den anden side.
- Server klatkagerne varme med sukker og syltetøj.