Quesedillas med kylling, majs og peberfrugt
Quesedillas med kylling, majs og peberfrugt er mexikanske pandekager/tortillas med et let fyld af kylling, peberfrugt og majs. Det er nem og lækker aftensmad.
Fyldet kan varieres i det uendelige, skift f.eks. kylling ud med hakket oksekød eller rejer og byt grønsagerne ud med bønner i alverdens farver.
Quesedillas med kylling, majs og peberfrugt
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 4 mexikanske pandekager gerne fuldkorn*
- 2 store kyllingebryst skåret i tern*
- 1 rød peberfrugt*
- 1 dåse majs*
- Lidt olie til stegning*
- 1 kugle mozzarella eller 100 g revet ost*
- 2 avocado most let med en gaffel
- 2 spsk koriander kan erstattes af persille
- 4 spsk creme fraiche 18%
- Salt og peber*
- Limebåde og salat eller frisk spinat til servering
Salsa
- 1 avocado
- 2 to mater*
- 1 kugle mozzarella
- 1 spsk hakket koriander kan erstattes af persille
- Limesaft*
- Salt og peber*
Sådan gør du
- Skær kyllingen i tern og steg den 3-4 minutter på en varm pande i lidt olie. Tilføj majs og peberfrugt og steg 1-2 minutter mere.
- Tag kødet af panden og tør den godt af med køkkenrulle.
- Stil panden tilbage på blusset og hæld en smule olie i. Læg en pandekage på, smør den med creme fraiche og læg 1/4 af kød-blandingen på den ene halvdel. Læg 1/4 af den moste avocado på og top med koriander samt ost.
- Fold den “tomme” halvdel ind over fyldet og pres det godt sammen med en spatel. Vend hele molevitten og steg et minut mere på den anden side indtil osten er smeltet.
- Fortsæt på samme måde med de 3 næste pandekager. Skær dem alle over på midten i 2 halvdele.
- Salsa: Skær avocado, tomater og mozzarella i mindre tern. Vend det med hakket koriander, lidt limesaft samt salt og peber.
- Server quesedillas på lidt salat med salsa og limebåde til.
Opskrift på quesedillas med kylling, majs og peberfrugt
Jeg har altid kylling, majs og peberfrugt i mit basislager, derfor er det nemt for mig at lave quesedillas med kylling.
Fælles er blot, at fyldet lægges på den ene halvdel af pandekagen, der toppes med ost, pandekagen foldes derefter sammen og steges let på panden, så osten smelter og får fyldet til at hænge godt sammen. Nemt og overkommeligt på en hverdag.
Vi serverer med en rustik avocado-tomat-mozzarella salsa og lime til at dryppe over quesedillas’ene ved bordet. Det er også altid lækkert med en cremet guacamole til.