Aftensmad

Luksus biksemad

Biksemad med spejlæg

Biksemad er en glimrende måde at bruge sine rester til. I dag havde jeg et godt stykke oksesteg til overs sammen med lidt stegt, hakket oksekød fra en gang pita tidligere på ugen.

Du kan supplere resterne med lidt stegte pølsestykker, skinke i tern o.lign.

I denne version har jeg brugt “friske” kartofler. Har du kartofler, rodfrugter eller andre grønsager til overs, skal de selvfølgelig i. En klat brun sovs giver smag og er med til at gøre retten cremet. Så brug endelig alle dine rester.

Biksemad

  • 750 gr – 1 kg kartofler*
  • 200-300 gr gulerødder*
  • 1 finthakket løg*
  • 400 gr kød i tern/skiver/mindre stykker
  • 3-4 spsk ketchup*
  • 2 spsk HP sauce
  • 4 æg*
  • Lidt olie at stege i*
  • Rødbeder til servering

Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Start med at stege løgene bløde i en stor, dyb pande i lidt olie.
  2. Tilsæt kartofler og gulerødder og rør godt rundt.
  3. Lad det hele stege under låg til kartofler og gulerødder er møre. Det tager ca 20 min. Bruger du allerede tilberedte grønsager, skal de blot varmes godt igennem.
  4. Tilsæt kødet og varm godt igennem.
  5. Tilsæt ketchup, HP sauce, salt og peber og smag til.
  6. Spejl æggene på en separat pande og server dem til biksemaden sammen med rødbeder

 

Tip! Har du en mand i huset vil han sikkert gerne have en klat bearnaisesovs til også