Kyllingefrikadeller med spinat og stuvede grønsager

Opskrift på kyllingefrikadeller med spinat og stuvede grønsager.
De traditionelle frikadeller laves her med hakket kylling i stedet for hakket gris. Kyllingefarsen røres med hakket spinat, som giver en dejlig smag og en flot farve. De stuvede grønsager får ikke selskab af kogte kartofler på vores middagsbord, men serveres som eneste tilbehør – som en slags low carb version af mormormad.
Kyllingefrikadeller med spinat og stuvet grønt
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Frikadeller
- 400 g hakket kylling*
- ½ pose frossen spinat i kugler optøet*
- 1 lille revet løg*
- 1 æg *
- Salt og peber*
Stuvede grønsager
- ½ hoved hvidkål i strimler
- 3-5 gulerødder alt efter størrelse og familiens appetit*
- 2-3 dl optøede ærter fra frost*
- Lidt vand*
- 1 terning hønseboullion*
- 1 karton madfløde samt evt lidt mælk*
- Lidt Maizenamel*
- Salt og hvid peber*
- Evt. lidt hakket persille
Sådan gør du
Frikadeller
- Rør kyllingekødet med spinat, løg, æg, salt og peber. Sørg for at krydre godt.
- Tænd ovnen på 200 gr. Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Form frikadeller med en ske og læg dem på bagepladen. Dyp skeen i koldt vand for hver skefuld, så er frikadellerne nemmere at forme.
- Sæt pladen i ovnen (den behøver ikke være helt varme op først) og steg frikadellerne i ca 20-25 min. til de har fået en fin lysebrun overflade.
Stuvede grønsager
- Hæld ca 2 dl vand og boullionterningen i en stor gryde. Bring det i kog, så boullionterningen bliver opløst.
- Tilsæt strimler af hvidkål og gulerodstern og damp grønsagerne til de er møre, men stadig har lidt bid. Ca 7-8 minutter.
- Tilsæt ærter og rør rundt.
- Rør madlavningsfløden med Maizenamel (rør det i en kop eller ryst det i en jævningryster eller et syltetøjsglas med låg). Hvor meget du skal bruge, afhænger af hvor meget væde du har i gryden. Hvis ikke det er nok til at jævne, kan du lave lidt mere jævning med mere Maizena og lidt mælk eller blot vand,
- Tilsæt jævningen og kog det godt igennem. Konsistensen skal være tyk, så “sovsen” lægger sig om grønsagerne.
- Smag til med salt og hvis peber, drys evt. med persille ved servering.
*Ingredienser fra basislager
Opskrift på kyllingefrikadeller med spinat
Kyllingefars kan typisk godt tåle godt med smag, da kødet i sig selv ikke smager af så meget. Spinaten tilfører både smag og gør frikadellerne rigtig saftige. Sørg for ikke at spare på salt og peber – steg evt en lille klat fars inden du laver alle frikadellerne. Så kan du tilsmage rigtigt. Jeg kommer en tsk fars på en underkop og giver den 20 sek i mikroovnen, det er en nem måde at tilsmage farsen på.
Er stuvede grønsager lækkert?
Nogle har sikkert en ide om eller en barndomsoplevelse af at stuvede grønsager er synonym med fed, opbagt sovs og udkogte ærter og gulerødder. Jeg synes derimod stuvede grønsager er genialt tilbehør! Masser af gode, fiberrige grønsager svøbt i en let og cremet sovs lavet på madlavningsfløde 4%. Med stuvede grønsager som tilbehør behøver vi hverken kartofler eller ekstra sovs til. Et drys persille giver det sidste lækre pift.