Aftensmad

Kylling caprese

Drøm dig væk til Italien med denne opskrift på kylling caprese. Den klassiske kombination af tomat, mozzarella og basilikum er toplækker.

Nu havde jeg så ikke lige basilikum på lager, ikke en gang et glas pesto. Så denne version er altså uden basilikum, men det gør den ikke mindre spændende.

Da retten serveres til aftensmad er der godt fyld i form af grillede auberginer og spinat. Du kan også servere kyllingen med pasta, evt vendt med en god tomatsauce. Eller du kan servere lidt brød til, f.eks. italiensk foccacia.

Kylling Caprese på spinatbund

  • 600 g kyllingfilet
  • 1 aubergine
  • 4 tomater
  • 3 forårsløg
  • 4 store håndfulde babyspinat
  • 2 kugler frisk mozzarella
  • 1 avocado, delt i 4
  • Olivenolie
  • Balsamico eddike

Sådan gør du

  1. Skær auberginen i 12 lige tykke skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir, dryp med olivenolie og drys med salt. Tænd ovnens grillfunktion og stil pladen øverst i ovnen (pas på bagepapiret ikke kommer op til grillelementet). Grill aubergineskiverne 5-6 minutter på hver side. Hold øje med dem! Lige pludselig kan det gå meget stærkt.
  2. Hvis kyllingebrysterne er meget tykke, kan de evt skæres over, så du får flere, lidt tyndere kyllingestykker. Drys med salt og peber og grill dem på en grillpande et par minutter på hver side. Læg dem i et fad og stil det i ovnen på en rist under pladen med auberginerne. Lad dem blive gennemstegte, men uden at blive tørre.
  3. Skær tomaterne i tern. Jeg fjerner altid “indmaden” for at det ikke skal blive for snasket og vådt. Rens forårsløgene grundigt og skær i tynde skiver. Vend forårsløg med tomat.
  4. Skær mozzarellaen i skiver, så det passer til 4 portioner. Skær avocadoen i skiver. Evt undlad at skære helt igennem i den tynde ende, så kan avocadoen forsigtigt spredes ud til en vifte.
  5. Skyl spinaten og fordel den på 4 tallerkener. Læg aubergineskiverne på.
  6. Læg kyllingen ovenpå og fordel mozzarella, tomat/forårsløg samt avocado ovenpå.
  7. Dryp med olivenolie og balsamico.

Tip: Spar lidt tid ved at servere tomaterne i skiver i stedet for i tern. I så fald drysses forårsløg over retten til lidt pynt.