Grønsagsfladbrød med grillbøf og karameliserede løg

Her har du en dejlig saftig og totalt lækker burger, der boner helt ud på sundhedsskalaen. Istedet for de sædvanlige burgerboller bruger vi nemlig her grønsagsfladbrød.
De består stort set kun af grønsager, der er holdt sammen af lidt æg, HUSK og krydderi. De smager rigtig godt og er en glimrende måde at få brugt alle kedelige grønsagsrester. Har du ingen rester, kan du selvfølgelig bruge friske – eller bare tage en pose blandede grønsager op af fryseren.
Brødene kan bruges som her til burger, til sandwich, som wraps eller madpandekager.
Det überlækre i denne burger kommer helt klart også fra de karameliserede løg. De er søde, bløde og giver bare lige det der ekstra, der løfter smagen op til nye højder.
Grønsagsfladbrød
- 750 g blandede grønsager
- 3 æg
- 100 g hytteost
- 150 g revet ost
- 3 spsk HUSK
- 1 tsk salt
- 1/2 spsk oregano
Sådan gør du
- Hak eller riv grønsagerne eller kør dem i foodprocessoren til de er findelt.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele sammen til en homogen masse.
- Fordelt massen på 8 klatter på bageplader med bagepapir – 4 klatter på hver plade. Læg et stykke bagepapir ovenpå og tryk massen flad.
- Bag fladbrødene i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter eller til de er gyldne.
Karameliserede løg
- 1-2 spsk olivenolie
- 3 løg i tynde skiver
- 1 spsk balsamicoeddike
- Salt
Sådan gør du
- Opvarm olien i en stor pande og tilsæt løgene.
- Steg ved god varme i ca. 10 min under omrøring
- Skru ned for varme og steg videre i ca. 10 min. Løgene begynder nu at blive brune, men de må ikke brænde på. Kom en lille smule vand på panden, hvis de begynder at brænde på.
- Tilsæt salt og steg videre indtil de er helt bløde og brune. I alt skal de have 25-30 minutter.
- Tag panden fra varmen og rør balsamicoeddiken i. Skrab godt i bunden af panden, mens du vender eddiken rundt i løgene.
Burger
- 4 hakkebøffer
- 8 grønsagsfladbrød
- Karameliserede løg
- Salt og peber
- Lidt salat eller fintsnittet spidskål
- Ketchup og en god mayonnaise
Sådan gør du
- Bøfferne grilles eller steges på en almindelig- eller grillpande. Krydr med salt og peber.
- Smør et fladbrød med en god mayonnaise og en med ketchup.
- Fordel salat på et af fladbrødene og derefter bøf, karameliserede løg og top med det andet fladbrød.