Go Back
+ servings
blomkålscurry
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Blomkålscurry

Blomkålscurry er en lækker vegetarisk gryderet med blomkål, røde linser og kikæfter. Spises som hovedret med ris og/eller naanbrød eller som tilbehør til f.eks. kylling.
Ret: Aftensmad, Tilbehør
Køkken: Indisk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 finthakket løg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 spsk frisk, revet ingefær
  • 1 sosk stødt koriander
  • 1 spsk gurkemeje
  • 1 spsk garam masala
  • 1 tsk sambal oelek eller 1 frisk chili, finthakket
  • 150 g røde linser, skyllet
  • 6 dl vand
  • 1 blomkål svarende til 500g
  • 4 tomater i tern
  • 1 dåse kikærter
  • 100 g frisk spinat
  • 1 tsk salt samt peber

Til servering

  • yoghurt naturel eller creme fraiche
  • ris
  • naanbrød
  • stegt kylling eller andet kød

Sådan gør du

  • Hak løget fint og steg det i olie til det er blankt og blødt.
  • Tilsæt presset hvidløg, friskrevet ingefær, krydderier og sambal oelek/chili og steg et minut.
  • Skyl linserne grundigt under rindende vand.
  • Tilsæt linser samt vand og bring det i kog. Når det koger, skrues ned på lavt blus og koger 25 minutter.
  • Pluk blomkålen i mindre stykker og kom det i gryden sammen med tomater. Kog videre i 10 minutter.
  • Dræn vandet fra kikærterne og tilsæt dem sammen med spinat.
  • Retten er færdig når spinaten er faldet sammen og alt er gennemvarmt.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server med yoghurt naturel eller creme fraiche. Derudover ris og/eller naanbrød som vegetarret eller f.eks. stegt kylling.