Rør gæren ud i det kolde vand
Tilsæt salt, honning, kerner og rugmel og bland godt sammen
Tilsæt hvedemelet og rør godt med en træske, med dejkrogene på en elmixer eller i en røremaskine. Dejen skal ikke æltes, blot røres sammen.
Dæk skålen med plastfilm og stil den på køkkenbordet i min. 6 timer.
Opvarm ovnen til 225 grader almindelig varme. Stil en bageplade ind i ovnen.
Kom kernerne i en dyb tallerken eller en skål med lave kanter.
Læg et stykke bagepapir på bordet.
Gør hænderne våde og tag en lille håndfuld dej op med hænderne. Dyp dejen i kerneblandingen og læg dejen på bagepapiret med kernerne opad. Fortsæt til du har lavet 14 boller, gør hænderne let våde mellem hver bolle.
Lav så stor afstand som muligt mellem bollerne, alternativt laver du 2 bageplader og bager dem hver for sig.
List bagepapiret med bollerne over på den varme bageplade og bag bollerne i ca. 17 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen og størrelsen på bollerne.