Go Back
+ servings
Langtidshævede kerneboller
Udskriv
5 fra 1 stemme

Langtidhævede kerneboller

Opskrift på langtidshævede kerneboller med rugmel og masser af kerner. Rugmelet kan udskiftes til en anden grov meltype eller blot til almindeligt hvedemel.
Ret: Boller, Morgenmad
Køkken: Dansk
Antal: 14 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 7 dl koldt vand
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk flydende honning sirup kan også bruges
  • 100 g rugmel eller anden grov meltype
  • 600 g hvedemel
  • 2,5 dl blandede kerner - f.eks. solsikkefrø, hørfrø, græskarkerner, sesamfrø tilsæt evt også hakkede nødder
  • 2 dl blandede kerner til drys - ca.

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i det kolde vand
  • Tilsæt salt, honning, kerner og rugmel og bland godt sammen
  • Tilsæt hvedemelet og rør godt med en træske, med dejkrogene på en elmixer eller i en røremaskine. Dejen skal ikke æltes, blot røres sammen.
  • Dæk skålen med plastfilm og stil den på køkkenbordet i min. 6 timer.
  • Opvarm ovnen til 225 grader almindelig varme. Stil en bageplade ind i ovnen.
  • Kom kernerne i en dyb tallerken eller en skål med lave kanter.
  • Læg et stykke bagepapir på bordet.
  • Gør hænderne våde og tag en lille håndfuld dej op med hænderne. Dyp dejen i kerneblandingen og læg dejen på bagepapiret med kernerne opad. Fortsæt til du har lavet 14 boller, gør hænderne let våde mellem hver bolle.
    Langtidshævede kerneboller
  • Lav så stor afstand som muligt mellem bollerne, alternativt laver du 2 bageplader og bager dem hver for sig.
  • List bagepapiret med bollerne over på den varme bageplade og bag bollerne i ca. 17 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen og størrelsen på bollerne.
    Langtidshævede kerneboller