Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme.
Skær smørret i tern og bræk chokoladen i mindre stykker. Kom begge dele i en skål og smelt det i mikroovnen eller over vandbad. Lad det afkøle lidt.
Pisk sukker og vaniljesukker i chokolademassen.
Tilsæt 1 æg ad gangen. Pisk grundigt for hver tilsætning. Gerne 1-2 minutter pr. æg.
Sigt mel i chokolademassen sammen med salt. Vend forsigtigt melet rundt. Pisk ikke, da det tager al luften ud af massen.
Læg bagepapir i bunden på en springform på 20 cm. Kom strimler af bagepapir på kanterne. Kom dejen i formen.
Bag brownien i 25 minutter ved 180 grader.
Lad bunden afkøle helt i formen og fjern bagepapiret derefter bagepapiret.
Monter kageplast i springformen. Har du ikke kageplast, kan du fore formen med plastfolie. Spænd den godt ud, så der er så få folder som muligt.
Læg browniebunden ned i formen.