Go Back

Grillet middelhavsgrønt

Grillede, tynde skiver af aubergine og squash er enkelt og helt vidunderligt tilbehør. Server den som en fyldig salat til f.eks. kød fra grillen. Kan laves både på grill, på grillpande og i ovnen.
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Keyword: auberginer, fyldig salat, grillede grønsager, lasagne med squash, middelhavsgrønt
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 2 squash
  • salt
  • olivenolie
  • salt og peber
  • evt persille til pynt

Sådan gør du

  • Skær auberginer i smalle skiver på langs. Drys med salt og lad dem ligge et kvarters tid. Derefter skylles saltet af og hver skive pensles med lidt olie.
  • Skær squash i smalle skiver på langs og pensl med lidt olie.

På grillen

  • Grill auberginer og squash ved direkte varme i ca 5 minutter på hver side. Tiden afhænger af varmen og hvor tyndt du har skåret dem.

I ovnen

  • Tænd ovnen på grillfunktion. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Stil pladen ind i ovnen og grill skiverne på hver side i ca. 5-8 minutter. Den første side skal som regel have mest og "bagsiden" behøver måske kun et par minutter. Overfladen skal være lysebrun.
    PAS på bagepapiret ikke kommer i kontakt med grill-elementet, så kan det bryde i brand!

På grillpande

  • Varm grillpanden godt op og læg skiverne på. Grill ca. 5-7 minutter på den ene side til der er kommet fine grillstriber. Vend og grill et par minutter på den anden side til skiverne er møre.

Servering

  • Anret skiver af aubergine og squash på et fad og drys med salt og peber samt friskhakket persille. Retten kan serveres både kold og varm.