Grillet middelhavsgrønt
Grillede, tynde skiver af aubergine og squash er enkelt og helt vidunderligt tilbehør. Server den som en fyldig salat til f.eks. kød fra grillen. Kan laves både på grill, på grillpande og i ovnen.
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Keyword: auberginer, fyldig salat, grillede grønsager, lasagne med squash, middelhavsgrønt
Antal: 4 personer
- 2 auberginer
- 2 squash
- salt
- olivenolie
- salt og peber
- evt persille til pynt
Skær auberginer i smalle skiver på langs. Drys med salt og lad dem ligge et kvarters tid. Derefter skylles saltet af og hver skive pensles med lidt olie.
Skær squash i smalle skiver på langs og pensl med lidt olie.
I ovnen
Tænd ovnen på grillfunktion. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Stil pladen ind i ovnen og grill skiverne på hver side i ca. 5-8 minutter. Den første side skal som regel have mest og "bagsiden" behøver måske kun et par minutter. Overfladen skal være lysebrun. PAS på bagepapiret ikke kommer i kontakt med grill-elementet, så kan det bryde i brand!