Go Back
+ servings
Æggewrap med sesamkylling og kålsalat
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Æggewrap med sesamkylling og kålsalat

Den sprøde kålsalat går supergodt med den knasende sesamkylling og den friske avocado. Det hele pakkes i en wrap lavet på æg og bindes sammen af en lækker tahindressing. En sundere udgave af en mexikansk pandekage.
Ret: Aftensmad, Frokost
Antal: 4 personer

Ingredienser

Æggewrap

  • 8 æg
  • 2 spsk finthakkede urter - f.eks. purløg persille, dild, rucola. Brug hvad du har og kan lide.
  • 1,5 tsk salt
  • 1 spsk sesamolie kan erstattes af en smagsneutral olie, men det smager altså bedst med sesam

Fyld

  • 2 kyllingebryst
  • 2 spsk sesam evt en blanding af sort og almindelig
  • Olie til stegning
  • 1/2 spidskål gerne den flotte lilla
  • 1 pose feldsalat eller anden type salat
  • 2 avocado
  • 6 store radiser

Tahindressing

  • 1/2 spsk soya
  • 1 spsk citron
  • 1 spsk tahin
  • 2 spsk vand

Sådan gør du

  • Skær kyllingebrysterne ud i små tern eller strimler. Varm en pande op med lidt olie og steg kødet ca. 5 minutter under omrøring til det er mørt. Drys med sesam og stil til side. Tør panden af med køkkenrulle. (Hvis kødet er blevet for koldt inden servering, kan du evt lune lidt i mikroen).
  • Skyl salaten og tør den godt. Snit spidskålen. Del avocadoerne i 4 portioner og skær i tynde skiver. Skær radiser i tynde skiver.
  • Rør dressingen sammen.
  • Pisk æg med urter og salt. Du har nu ca 5 dl, dvs 1 1/4 dl pr. wrap.
  • Varm panden (må meget gerne være non-stick) op med 1/4 af sesamolien. Mellemvarme, ikke for højt, da sesamolie ikke er glad for høj varme.
  • Tag 1/4 af æggemassen (ca 1 1/4 dl) og hæld på panden. Vend og drej panden, så æggemassen flyder ud på hele fladen.
  • Steg til overfladen ikke er våd længere (2-3 minutter) og brug så en spartel til at vende hele wrappen. Det er nemmest hvis den er blevet godt fast i det. Du kan også lægge en omvendt tallerken over wrappen, vende panden rundt så trappen lander på tallerkenen, og derefter lader trappen glide tilbage på panden på den ustegte side.
  • Side 2 skal blot have 1-1½ minut.
  • Læg de 4 wraps på hver sin tallerken. Læg spidskål og radiser på den ene halvdel af wrappen. Fordel kyllingestykkerne og avocado over. Top med feldsalat og dryp dressingen ud over.
  • Vend den anden halvdel over fyldet og drys evt. med lidt mere sesam.