Go Back
+ servings
Squashrulle med kylling
Udskriv
5 fra 1 stemme

Squashrulle med kylling og guacamole

Bag en squashbund og fyld den med strimlet kylling, grov guacamole, salat, tomat og rødløg. Så har du et balanceret måltid fyldt med smag, farver og sunde ingredienser.
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer

Ingredienser

Squashbund

  • 4 æg
  • 1 squash mellemstor
  • 5 spsk kikærtemel kan erstattes af hvedemel
  • 100 g revet ost
  • 1/2 tsk salt og peber
  • 1/2 spsk oregano

Kylling

  • 500 g kyllingebryst
  • 3 tsk rosmarin kan erstatets af oregano, basilikum eller dit yndlingskrydderi
  • 1 tsk salt

Guacamole

  • 2 avocado
  • 1½-2 dl hytteost
  • ½ fintrevet løg
  • 1 spsk citronsaft
  • salt

Salat

  • 1 iceberg i strimler kan suppleres med rucola og/eller spinat.
  • 2 tomater i tynde skiver
  • 2 spsk syltet rødløg eller 1 rødløg i tynde skiver
  • 1 portion creme fraiche dressing eller brug en færdigkøbt

Sådan gør du

Squash-æggewrap

  • Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet. Drys med lidt salt og lad den stå i et dørslag/si.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pisk alle de resterende ingredienser til en tyk dej.
  • Pres så meget æde som muligt ud af squashen. Det gøres nemmest i et rent viskestykke. Rør squashen i dejen.
  • Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel dejen deri. Stil pladen i ovnen i ca 20 minutter til massen er helt gennembagt. Squashbunden kan hæve op under bagning, men det lægger sig igen, når den kommer ud af ovnen.
  • Vend squashbunden over på et stort spækbræt eller ud på køkkenbordet og træk bagepapiret af.

Kylling

  • Kom kyllingebrystet i et ildfast fad
  • Drys med rosmarin - eller vagfrit krydderi - og salt. Sæt fadet i ovnen på en rist over eller under squashbunden i 20 minutter.
  • Træk kødet fra hinanden i strimler med 2 gafler.

Guacamole

  • Mos avocadoerne med en gaffel.
  • Bland med hytteost, revet løg, citronsaft, hvidløg og salt. Smag godt til.

Salat

  • Tilbered creme fraiche dressingen (se nedenfor). Eller brug en færdigkøbt.
  • Skær iceberg i strimler og tomater i tern. Bruger du frisk rødløg, skæres det i smalle skiver. Syltet rødløg dryppes lidt af på et stykke køkkenrulle.
  • Smør squashbunden med gucamole og drys salaten ovenpå.
  • Fordel kyllingestrimler, tomattern og rødløg.
  • Dryp med ca ½-delen af dressingen
  • Rul squashbunden sammen på den lange led og skær den i skiver. Sørg for der er min. 2 tykke eller 3 lidt mindre skiver pr. person
  • Server squashrullen med ekstra salat og resten af dressingen