Squashrulle med kylling og guacamole
Bag en squashbund og fyld den med strimlet kylling, grov guacamole, salat, tomat og rødløg. Så har du et balanceret måltid fyldt med smag, farver og sunde ingredienser.
Antal: 4 personer
Squashbund
- 4 æg
- 1 squash mellemstor
- 5 spsk kikærtemel kan erstattes af hvedemel
- 100 g revet ost
- 1/2 tsk salt og peber
- 1/2 spsk oregano
Kylling
- 500 g kyllingebryst
- 3 tsk rosmarin kan erstatets af oregano, basilikum eller dit yndlingskrydderi
- 1 tsk salt
Guacamole
- 2 avocado
- 1½-2 dl hytteost
- ½ fintrevet løg
- 1 spsk citronsaft
- salt
Salat
- 1 iceberg i strimler kan suppleres med rucola og/eller spinat.
- 2 tomater i tynde skiver
- 2 spsk syltet rødløg eller 1 rødløg i tynde skiver
- 1 portion creme fraiche dressing eller brug en færdigkøbt
Squash-æggewrap
Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet. Drys med lidt salt og lad den stå i et dørslag/si.
Tænd ovnen på 200 grader.
Pisk alle de resterende ingredienser til en tyk dej.
Pres så meget æde som muligt ud af squashen. Det gøres nemmest i et rent viskestykke. Rør squashen i dejen.
Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel dejen deri. Stil pladen i ovnen i ca 20 minutter til massen er helt gennembagt. Squashbunden kan hæve op under bagning, men det lægger sig igen, når den kommer ud af ovnen.
Vend squashbunden over på et stort spækbræt eller ud på køkkenbordet og træk bagepapiret af.
Kylling
Kom kyllingebrystet i et ildfast fad
Drys med rosmarin - eller vagfrit krydderi - og salt. Sæt fadet i ovnen på en rist over eller under squashbunden i 20 minutter.
Træk kødet fra hinanden i strimler med 2 gafler.
Guacamole
Mos avocadoerne med en gaffel.
Bland med hytteost, revet løg, citronsaft, hvidløg og salt. Smag godt til.
Salat
Tilbered creme fraiche dressingen (se nedenfor). Eller brug en færdigkøbt.
Skær iceberg i strimler og tomater i tern. Bruger du frisk rødløg, skæres det i smalle skiver. Syltet rødløg dryppes lidt af på et stykke køkkenrulle.
Smør squashbunden med gucamole og drys salaten ovenpå.
Fordel kyllingestrimler, tomattern og rødløg.
Dryp med ca ½-delen af dressingen
Rul squashbunden sammen på den lange led og skær den i skiver. Sørg for der er min. 2 tykke eller 3 lidt mindre skiver pr. person
Server squashrullen med ekstra salat og resten af dressingen