Go Back

Kylling scallopini

Scallopini er tynde skiver af kyllingebryst i en lækker citronsauce med kapers. Server med frisk pasta og/eller grillet middelhavsgrønt.
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: citronsovs, Kylling i citronsauce, Kyllingebryst, Scallopini
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryst, svarende til ca. 450 g
  • 1 dl mel
  • tsk salt samt friskkværnet peber

Citronsauce

  • 2 spsk smør
  • dl hvidvin
  • 3/4 dl citronsaft
  • 2 dl vand
  • ½ hønsebouillonterning
  • 1 usprøjtet citron i tynde skiver
  • 2 spsk koldt smør
  • 2 spsk kapers
  • hakket persille til servering

Sådan gør du

Kylling

  • Del hver kyllingebryst i 2 på den flade led. Læg hver del på et spækkebræt, dæk med en opklippet frysepose og bank med en kødhammer brystfileten tynd.
  • Bland mel med salt og peber i en dyb tallerken.
  • Vend hvert stykke kyllingebryst i melblandingen.
  • Varm en stor pande op med halvdelen af smørret.
  • Steg hvert stykke kyllingebryst gyldent i smørret ved mellemvarme. Det skal ikke have mere end et par minutter på hver side.
  • Tag dem af panden og stil dem til side.

Citronsauce

  • Kom hvidvinen på panden og load den koge lidt ind. Skrab gerne i bunden, så alle de gode sager fra stegning af kyllingen løsnes.
  • Tilsæt citronsaft, vand bouillonterning og citronskiver og kog det sammen. Gem evt et par skiver citron til servering.
  • Pisk det kolde smør i saucen, så den bliver smukt blank.
  • Tilføj kapers og smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Kom kyllingebrystet tilbage i panden og øs citronsaucen over, så hvert stykke kylling får den lækre sauce på sig.
  • Server i panden med lidt friske citronskiver eller kom det over på et frisk fad. Drys med friskhakket persille.