Go Back
+ servings
Stegte nudler med kylling og grønt
Udskriv
4.41 fra 5 stemmer

Stegte nudler med kylling og grønt

Lav selv stegte nudler med kylling og grønt, som er både bedre og billigere end købt fast food. Her er brugt spidskål, rødløg, gulerødder, peberfrugt og spinat.
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g kyllingefilet eller kyllingebryst*
  • 500 g blandede grønsager - gulerod, peberfrugt, løg, spidskål*
  • 4 ruder nudler* + kogende vand gerne de grove
  • 1 spsk friskrevet ingefær*
  • 2 tsk sambal oelek* eller chiliflager, shiracasauce
  • 2x1/2 spsk kokosolie* kan erstattes af anden type stegeolie
  • 4 spsk soya*
  • 2 spsk sesamolie*

Sådan gør du

  • Kom nudlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand
  • Skær kyllingebrystet i tern
  • Klargør alle grønsager: Skræl gulerod og skær i skiver. Skyl peberfrugt og skær i skiver. Snit spidskålen og skær løget i tynde skiver.
  • Opvarm en wok eller en stor pande med 1/2 spsk kokosolie. Tilsæt sambal oelek.
  • Tilsæt kyllingen og steg hurtigt kyllingternene ved god varme til de er møre. Rør rundt undervejs.
  • Tag kyllingen op og stil den til side
  • Opvarm den anden 1/2 spsk kokosolie. Tilsæt fintrevet frisk ingefær.
  • Kom alle grønsagerne i og steg dem ved god varme i ca 5 minutter. Rør rundt undervejs. De skal stadig være sprøde!
  • Si vandet fra nudlerne.
  • Kom kyllingen tilbage i wok’en sammen med nudlerne.
  • Tilsæt soya og sesamolie og bland det hele godt rundt.
  • Sæt sambal oelek og soya på bordet, så man selv kan krydre ekstra efter behag.