Go Back
+ servings
Aubergine caprese
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Aubergine caprese

Bagte auberginer med smeltet mozarella, tomater og basilikum. En enkel, men lækker forret eller tilbehør til f.eks. grillmaden.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • lidt olivenolie
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 16 cherrytomater eller 4 almindelige tomater
  • 4 spsk frisk basilikum
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Del auberginerne på langs. Skær de to halvdele igennem igen, så du har 4 gode store stykker aubergine
  • Skær et rudemønster i auberginekødet med en skarp kniv. Ikke skære dybt, blot ridse i toppen.
  • Dryp med olivenolie og bag auberginerne ved 200 grader i ca 15 minutter til de er møre og lysebrune.
    Kan også grilles, i så fald kan de med fordel vendes efter 10 minutter og grilles på den modsatte side i ca 5 minutter
  • Fordel skiver af mozzarella og tomatstykker på auberginerne mens de stadig er brandvarme. Drys med salt og peber og top med frisk basilikum.