Aubergine caprese
Bagte auberginer med smeltet mozarella, tomater og basilikum. En enkel, men lækker forret eller tilbehør til f.eks. grillmaden.
Antal: 4 personer
- 2 auberginer
- lidt olivenolie
- 1 kugle frisk mozzarella
- 16 cherrytomater eller 4 almindelige tomater
- 4 spsk frisk basilikum
- salt og peber
Del auberginerne på langs. Skær de to halvdele igennem igen, så du har 4 gode store stykker aubergine
Skær et rudemønster i auberginekødet med en skarp kniv. Ikke skære dybt, blot ridse i toppen.
Dryp med olivenolie og bag auberginerne ved 200 grader i ca 15 minutter til de er møre og lysebrune. Kan også grilles, i så fald kan de med fordel vendes efter 10 minutter og grilles på den modsatte side i ca 5 minutter Fordel skiver af mozzarella og tomatstykker på auberginerne mens de stadig er brandvarme. Drys med salt og peber og top med frisk basilikum.