Barbecue kyllingelår
Saftige kyllingelår marineret i den lækreste barbecuesauce med den helt rette kombination af sødt og stærkt. Kyllingelårene kan grilles eller steges i ovnen.
Antal: 4 personer
- 750 g kyllingelår svarende til 8 stk
Barbecuemarinade
- 2 spsk tomatpure
- 3 spsk ketchup
- 2,5 spsk brun farin
- 4 spsk soya
- 1 spsk honning
- 1/4 tsk cayennepeber evt 1/2 tsk hvis du kan lide det stærkt
- 1 fed presset hvidløg
Rør alle ingredienserne til marinaden sammen
Tør kyllingelårene godt af med et stykke køkkenrulle
Læg kyllingelårene i marinaden - i en stor skål eller i en pose - og sørg for de får marinade over det hele. Lad dem marinere 1/2 times tid eller gerne natten over.
Gem marinaden i skålen/posen når du skal til at stege kyllingelårene.
Ovnstegning
Læg lårene i et ildfast fad og stil fadet i ovnen ved 200 grader i ca 40 minutter.
Vend lårene undervejs og smør med marinade igen.
Kødsaften skal være klar når du stikker i kyllingelårene efter ca. 40 minutter.
På grillen
Læg kyllingelårene i en alubakke eller på et stykke alufolie og grill dem i ca 20 minutter. Vend dem ofte og smør med ekstra marinade undervejs.
Har du som jeg et stativ specielt til at grille kyllingelår, så brug gerne det. Det giver saftige kyllingelår og kødet hænger ikke fat i grillen.