Koteletter i fad med bløde løg, svampe og estragon
Koteletter i fad er klassisk dansk hverdagsmad. Denne version er med skønne, søde og bløde løg og masser af svampe. Her har jeg brugt østershatte, men det kan ligeså godt være hvide/brune champignoner, portobello eller hvad du nu kan lide. I stedet for koteletter kan du bruge mørbradbøffer.
Antal: 6 personer
- 6 svinekoteletter kan erstattes af mørbradbøffer
- 2 store løg
- 250 g svampe - østershatte eller champignon eller en blanding
- 3 tsk tørret estragon eller ca 1 spsk frisk
- 1 boullionterning høns eller grønsag
- 2 kartoner madlavningsfløde
- Salt og peber
- Fedtstof til stegning
Drys koteletterne med salt, peber og ca. 1 tsk estragon. Brun koteletterne kort på panden i lidt fedtstof. Læg dem i et ildfast fad.
Skær løgene i tynde skiver. Halver dem evt først, så er de nemmere at skære
Rens svampene og skær eller riv dem i stykker
Steg løgene bløde på en pande i lidt fedtstof. Det tager ca. 10 minutter.
Steg svampene sprøde på en panden i lidt fedtstof.
Tænd ovnen på 200 grader.
Læg løg og svampe ovenpå koteletterne i fadet.
Kom madlavningsfløde på panden sammen med boullionterningen og kog det op.
Tilsæt estragon og smag til med salt og peber.
Hæld saucen over koteletterne og sæt det i ovnen i 20 minutter.
Server med ris og dampede grønsager eller en salat.