Go Back
+ servings
Koteletter i fad med cremede champignon og bløde løg
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Koteletter i fad med bløde løg, svampe og estragon

Koteletter i fad er klassisk dansk hverdagsmad. Denne version er med skønne, søde og bløde løg og masser af svampe. Her har jeg brugt østershatte, men det kan ligeså godt være hvide/brune champignoner, portobello eller hvad du nu kan lide. I stedet for koteletter kan du bruge mørbradbøffer.
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 6 svinekoteletter kan erstattes af mørbradbøffer
  • 2 store løg
  • 250 g svampe - østershatte eller champignon eller en blanding
  • 3 tsk tørret estragon eller ca 1 spsk frisk
  • 1 boullionterning høns eller grønsag
  • 2 kartoner madlavningsfløde
  • Salt og peber
  • Fedtstof til stegning

Sådan gør du

  • Drys koteletterne med salt, peber og ca. 1 tsk estragon. Brun koteletterne kort på panden i lidt fedtstof. Læg dem i et ildfast fad.
  • Skær løgene i tynde skiver. Halver dem evt først, så er de nemmere at skære
  • Rens svampene og skær eller riv dem i stykker
  • Steg løgene bløde på en pande i lidt fedtstof. Det tager ca. 10 minutter.
  • Steg svampene sprøde på en panden i lidt fedtstof.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Læg løg og svampe ovenpå koteletterne i fadet.
  • Kom madlavningsfløde på panden sammen med boullionterningen og kog det op.
  • Tilsæt estragon og smag til med salt og peber.
  • Hæld saucen over koteletterne og sæt det i ovnen i 20 minutter.
  • Server med ris og dampede grønsager eller en salat.