Læg husblas i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.
Hæd vandet fra husblasen og smelt den med det vand, der hænger ved i mikroovnen eller over vandbad. Lad det køle af til håndvarmt.
Hæld vandet fra tunen og kom den i en skål. Rør den igennem med en gaffel, så flagerne løsnes.
Rør mayonnaise, creme fraiche og citronsaft sammen med tunen.
Kom en skefuld af tunmassen op i husblasen og rør godt rundt. Gør det i alt 3 gange. På denne måde køles husblasen af og bliver bedst fordelt i tunmassen.
Hæld husblas-massen over i skålen med resten af tunmassen og vend det hele godt sammen.
Tilføj finthakket rødløg og rør godt rundt. Tilføj dild og smag til med salt og peber.
Fordel tunmoussen i et fladt fad, der er foret med plastfolie. Massen skal være max 1,5 cm høj.
Sæt det i køleskabet et par timer.