Go Back

Tunmousse med rejer

Server tunmoussen på et stykke ristet brød. Pynt med rejer og friskklippet dild.
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Keyword: Gæstemad, Nytår, Tunmousse, Tunmus, tunsalat
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dåser tun i vand à 185 g
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2,5 dl creme fraiche 18%
  • 3 blade husblas
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/2 finthakket rødløg kan erstattes af purløg
  • 1/3 potte dild
  • 1/2 tsk samt samt peber

Til servering

  • ristet brød
  • 125 g rejer
  • dild
  • salat eller spinatblade

Sådan gør du

  • Læg husblas i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.
  • Hæd vandet fra husblasen og smelt den med det vand, der hænger ved i mikroovnen eller over vandbad. Lad det køle af til håndvarmt.
  • Hæld vandet fra tunen og kom den i en skål. Rør den igennem med en gaffel, så flagerne løsnes.
  • Rør mayonnaise, creme fraiche og citronsaft sammen med tunen.
  • Kom en skefuld af tunmassen op i husblasen og rør godt rundt. Gør det i alt 3 gange. På denne måde køles husblasen af og bliver bedst fordelt i tunmassen.
  • Hæld husblas-massen over i skålen med resten af tunmassen og vend det hele godt sammen.
  • Tilføj finthakket rødløg og rør godt rundt. Tilføj dild og smag til med salt og peber.
  • Fordel tunmoussen i et fladt fad, der er foret med plastfolie. Massen skal være max 1,5 cm høj.
  • Sæt det i køleskabet et par timer.

Lige inden servering

  • Rist brødet og stik det ud med en udstikker. Brug evt et glas.
  • Brug samme udstikker og udstik formen i tunmoussen. Læg forsigtigt tunmoussen ovenpå brødet, så formen passer sammen.
  • Læg brødet med tunmousen ovenpå over på et serveringsfad med lidt salat. Fordel rejerne ovenpå og pynt med friskklippet dild.