Go Back

Kartoffelgratin med hamburgerryg

Kartoffelgratin er en lækker måde at bruge en rest hamburgerryg på. Har du ikke en rest, kan du bruge en pakke pålæg eller skinkestrimler.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 950 g kartofler*
  • 2 små squash eller 1 stor
  • 1 finthakket løg* gult eller rødt efter smag og behag
  • 200 g hamburgerryg ca. mængde. Kan sagtens øges hvis der er mere rest.
  • 3 tsk timian*
  • salt og peber*
  • 2,5 dl madlavningsfløde* spæd evt med 1 dl mælk
  • 2 æg*
  • 100 g revet ost*

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.
  • Vask squash og skær dem i tynde skiver.
  • Hak løget fint
  • Skær hamburgerryggen i tern
  • Læg kartoffel- og squashskiver i et ildfast fast
  • Læg hamburgerryg og løgtern ovenpå.
    Kartoffelgratin med hamburgerryg er nem og billig restemad
  • Pisk æg og madlavningsfløde sammen og fordel det over fadet. Spæd evt med lidt mælk, hvis du synes der mangler væde (obs på at squash afgiver væde)
  • Drys timian, salt og peber over. Fordel osten henover.
    Kartoffelgratin med hamburgerryg er nem og billig restemad
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 45 minutter. Hvis osten bliver lidt før mørk, kan du lægge et stykke alufolie over. Tag det af de sidste 10 minutter.
    Kartoffelgratin med hamburgerryg er nem og billig restemad