Go Back
+ servings
Stegte blomkålsris med oksekød og grønsager er sund og ultranem hverdagsmad
Udskriv
5 fra 1 stemme

Stegte blomkålsris med oksekød

Stegte blomkålsris med oksekød og grønsager er sund og ultranem hverdagsmad. Her er brugt løg, squash og gulerod. Spinat, broccoli, peberfrugt, porre mm kan også bruges.
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød*
  • 1 finthakket løg*
  • 300 g blomkål 1 hoved eller 1 pose færdigrevet, kan enten være frisk eller fra frost
  • 1 squash i små tern
  • 2 revne gulerødder*
  • 2 spsk hoisinsauce*
  • 1/4-1/2 tsk chilipeber eller cayenne*
  • 4 æg*
  • salt og peber*

Sådan gør du

  • Brun oksekødet i en wok, pande eller stor gryde sammen med det hakkede løg.
  • Tilsæt blomkålsris, squash i tern og revne gulerødder og steg under omrøring ved mellemvarme et par minutter til grønsagerne er møre.
  • Tilsæt hoisinsauce, chili- eller cayennepeber efter smag samt salt og peber.
  • Pisk æggene sammen i en skål.
  • Skub blandingen ud til siderne, så der bliver en "bar" plet inde i midten.
    Stegte blomkålsris med oksekød
  • Hæld æggemassen heri og skub rundt med en spatel mens æggemassen begynder at stivne. Rør lidt efter lidt kød- og grønsagsblandingen ind i æggemassen, så det hele bliver godt blandet. Tag evt panden af varmen, hvis æggemassen gryner for hurtigt og virker som om den er ved at brænde på. Varmen fra panden og kødet skal nok få æggene tilberedt.
    Stegte blomkålsris med oksekød
  • Smag til med ekstra hoisinsauce samt salt og peber.