Stegt svinemørbrad med blomkål-sellerimos og baconsvøbte bønner
Mørbrad er et fint stykke kød, som er nemt og hurtigt at have med at gøre. Server med en blød pure af knoldselleri og blomkål sammen med baconsvøbte bønner.
Antal: 4 personer
Mørbrad
- 1 svinemørbrad* på ca 500 g
- salt og peber*
- fedtstof til stegning*
Selleri-blomkålsmos
- 1/2 knoldselleri
- 1/2 blomkål
- 50 g feta*
- 1/2 dl mælk*
- 2 tsk salt*
- hvid peber*
- 1 klat smør*
Baconsvøbte bønner
- 8 skiver bacon*
- grønne bønner* - der bruges op til 10 bønner pr skive bacon
Selleri-blomkålspure
Skræl knoldsellerien og skær den i tern. Skyl og rens blomkålen og pluk den i mindre stykker. Kog begge dele i samme gryde til det er mørt. Det tager ca. 10-12 minutter.
Hæld vandet fra og stil gryden tilbage på blusset et øjeblik så så meget vand som muligt kan dampe af.
Tag gryden væk fra blusset igen og kør grønsagerne til piure med en stavblender.
Tilsæt feta og mælk og pisk godt igennem. Smag til med salt og hvid peber og rør til sidst en klat smør i (husk at smør også er lidt salt).
Mørbrad
Gør mørbraden i stand og krydr med salt og peber.
Varm en pande op med lidt fedtstof og brun mørbraden godt på alle sider. Skru ned til lavt blus og giv den yderligere 4 minutter på hver side (8 minutter i alt). Lad den hvile 5 minutter før udskæring.