Romkugler
Hjemmelavede romkugler, der smager mindst ligeså godt som bagerens. Bare meget billigere og sjovere. Brug færdigkøbte kager eller forskellige kagerester.
- 275 g mazarintærte (1 stk)
- 350 g roulade (1 stk)
- 400 g chokoladekage (rester fra fryseren eller færdigkøbt)
- 2 spsk hindbærmarmelade
- 1 spsk romessens
- kokos
Skær kagerne i lidt mindre stykker og kom dem i en foodprocesser
Kør til du har en homogen masse
Kom hindbærmarmelade i. Helst lidt ad gangen mens du holder øje med konsistensen. Dejen skal være til at trille.
Tilsæt romessens, helst lidt ad gangen. Smag dig frem om der skal mere eller mindre i.
Kom kokos i en dyb tallerken.
Tril kuglerne i den ønskede størrelse og læg dem over i kokos'en. Vend dem rundt i kokos og læg dem i en beholder til køleskabet. Det er nemmest at få kokos'en til at hænge fast hvis du fordeler den på romkuglen mens den er en smule fedtet af at blive trillet.
Opbevar romkuglerne i køleskab. De kan holde længe, da de er propfyldt med sukker - hvis du da ikke får spist dem først ;o)