Go Back

Farsfad med kartoffelrösti

Tryl frikadellefarsen om til et lækkert alt-i-en-fad med indlagte grønsager og en sprød top af kartoffelrosti.
Antal: 4

Ingredienser

Frikadellefars

  • 500 g hakket kalv og flæsk eller hakket gris
  • 1 finthakket løg
  • 1 æg
  • 3 spsk havregryn, mel eller rasp
  • 1 1/2 dl mælk
  • salt og peber
  • 200 g grønsager f.eks. edammamebønner, ærter eller en grønsagsblanding

Rösti

  • 750 g kartofler
  • salt og peber
  • lidt olie

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienser til farsen sammen. Lad farsen hvile mens du laver resten.
  • Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af rivejernet. Brug gerne en food processer.
  • Skyl de revne kartofler godt, så al stivelse skylles af. Lad dem dryppe godt af - slyng dem evt rundt i et rent viskestykke.
  • Rør grønsagerne i farsen (de behøver ikke være tøet op forinden). Læg farsen i et dybt, ildfast fad.
  • Kom de revne kartofler ovenpå farsen. Drys godt med salt og peber og dryp med lidt olie.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter til kartoflerne er møre og brune ovenpå.