Gammeldags oksegrydesteg
Udskriv

Gammeldags oksegrydesteg

Rigtig gammeldags simremad gør smagsløgene glade. Server med en god mos, grønsager og den skønne sauce.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 steg á min. 1 5 kg
  • dl vin både rød og hvid kan bruges
  • 2 gulerødder
  • 2 små løg eller 1 stort i grove tern
  • smør eller olie til bruning
  • 2 laurbærblade
  • Salt og peber
  • Evt 2-3 grene timian

Sauce

  • dl madlavningsfløde
  • 2 tsk ribsgele
  • ½ bouillonterning okse eller grønsag
  • salt og peber
  • evt Maizena til jævning

Til servering

  • Kartoffelmos gerne blandet med rodfrugter, dampede grønsager og asier eller rødbeder.

Sådan gør du

  • Dup stegen tør med køkkenrulle. Gnid den godt ind i salt og peber hele vejen rundt.
  • Brun den på alle sider i smør eller olie (eller en blanding).
  • Tilsæt vin, grønsager og laurbærblade.
  • Lad stegen simre ved svag varme i minimum 2 timer. Skum urenheder fra undervejs.
  • Tag stegen op og pak den ind i alufolie for at holde den varm.
  • Tag laurbær og timian op og kasser.
  • Skum evt synligt fedt af.
  • Blend væske og grønsager til du har en jævn sauce.
  • Tilføj madlavningsfløde og ribsgele og kog igennem. Hvis saucen er for tynd, kan den jævnes med lidt Maizena rørt op i en smule vand. Er den for tyk, kan der tilsættes lidt væske i form af bouillon eller kartoffelvand.
  • Smag til med salt og peber.
  • Skær stegen i skiver. Læg den evt. ned i saucen. Server med kartoffelmos, dampede grønsager og surt.