Kartoffel-squashgratin
Udskriv

Kartoffel-squash gratin

Kartoffel-squashgratin er en sundere udgave af flødekartofler. Går fint til både frikadeller og steg.
Antal: 4 peroner

Ingredienser

  • 10 mellemstore kartofler*
  • 1 stor squash eller 2 små
  • 1 karton madlavningsfløde*
  • 1,5 spsk flødeost (kan evt undværes)
  • 2 æg*
  • 2 tsk løgpulver* eller 1/2 revet løg
  • salt og peber*
  • 75 g revet ost*

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Jeg bruger selv et mandolinjern.
  • Skyl squash'en og skær dem i tynde skiver.
  • Pisk æg, madlavningsfløde, flødeost, løgpulver, salt og peber sammen.
  • Læg kartofler og squash lagvis i et ildfast fad. Læg dem evt. pænt taglagt, hvis det er til gæstemad.
  • Hæld æggeblandingen over og drys med revet ost.
  • Stil fadet i ovnen og bag i ca. 45 minutter. Mærk evt med en skarp kniv om kartoflerne er møre. Bliver overfladen for mørk undervejs, kan du dække til med alufolie.