Go Back
+ servings
Champignon stroganoff
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Champignon stroganoff

Server stroganoff'en med frisk pasta, kartoffelmos eller polenta. Udelad oksekødet for en vegetarisk version.
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 finthakket løg
  • 400 g hakket oksekød
  • 500 g champignon
  • dl hvidvin
  • 3 dl okseboillion (vand + 1 terning)
  • spsk worchestershiresauce
  • 3 stilke timian (eller tsk tørret)
  • 1 tsk peber + lidt salt
  • 100 g skyllet og rengjort spinat (skær evt i mindre stykker, hvis du ikke bruger babyspinat)
  • dl creme fraiche 18% (9% kan også bruges, men så må retten ikke koge)
  • 400 g frisk pasta

Sådan gør du

  • Steg oksekødet sammen med det finthakkede løg i en en stor gryde eller en wok. Tag det op når det er blevet brunet - det tager ca 5 minutter - og stil det til side
  • Rens champignonerne og skær dem i skiver. Kom dem i gryden sammen med timian og steg til de har smidt al væden og er blevet brune. Det er ikke nødvendigt med fedtstof. Du kan dog bruge en klat smør, hvis du har lyst. Det højner smagen.
  • Tilsæt hvidvinen og skrab godt i bunden af gryden så al den gode smag løsnes.
  • Pisk boullion, worchestershiresauce, peber og mel sammen. (Blot vandet til boullionen, selve terningen smuldres i og den opløses nede i gryden bagefter). Kom saucen i gryden og rør godt rundt. Lad det hele koge sammen et par minutter.
  • Hvis saucen ikke er tyk nok, kan du røre lidt mel ud i koldt vand og tilsætte det. Blot tilsæt en lille smule ad gangen og kog op.
  • Tilsæt det brunede oksekød sammen med spinaten. Bland godt sammen indtil spinaten er faldet sammen.
  • Rør creme fraiche i og smag saucen til. Måske skal der en smule salt i eller lidt mere peber.
  • Server stroganoffen med friskkogt pasta eller luftig kartoffelmos.