Under blomkålsmosen gemmer sig en fars og masser af sunde grønsager
Udskriv

Blomkålsgratineret fars med masser af grønsager

Under blomkålsmosen gemmer sig en fars og masser af sunde grønsager
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g broccoli svarende til 1 stort blomkål eller 2 poser frosne
  • 2 spsk flødeost
  • Salt og hvid peber
  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 finthakket løg
  • 1/2 fintsnittet spidskål
  • 200 g ærter og gulerødder frossen blanding
  • 2 spsk hvedemel
  • 2,5 dl kogende vand
  • 1 hønseboullionterning
  • 2 spsk hakket frisk timian eller 2-3 tsk tørret
  • Salt og peber

Sådan gør du

Sådan gør du

  • Damp blomkålen mør, det tager ca. 10 minutter. Mos den grundigt, gerne med en stavblender eller i en almindelig blender. Rør flødeost i og smag til med salt og hvid peber.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • I en stor gryde eller på en pande brunes kødet. Tilføj hakket løg og fintsnittet spidskål. Lad det stege med til begge dele er helt bløde.
  • Tilsæt ærter og gulerødder, lad dem varme igennem.
  • Drys mel ud over gryden og rør det ind i retten. Tilsæt kogende vand og boullionterningen.
  • Tilsæt timian og smag til med salt og peber.
  • Kom kødsovsen i bunden af et stort ildfast fad.
  • Fordel blomkålsmosen hen over og stil fadet i ovnen på midterste ribbe.
  • Bages i 20 minutter.