Den sprøde parmesankylling er et stort hit hos både børn og voksne. Server med kogt pasta og evt. gratineret rød peberfrugt.
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk, Italiensk
Antal: 4personer
Ingredienser
2store kyllingefileterca. 450 g
2ægbrug evt kun æggehviden
1spskdijonsennep
3/4dlrevet parmesan
1dlrasp
2tskoregano
1tskløgpulverkan udelades
Lidt smør- eller oliespray
Tomatsauce
1dåse flåedehakkede tomater
1lille finthakket løg
1-2fedhvidløgudelader jeg på hverdage
1tsksukker
1/2tsksalt
Friskkværnet peber efter smag
Desuden
1kugle mozzarelladelt i 4 lige store skiver.
Til servering: Pasta. Evt en blanding af pasta og squashstrimler
Sådan gør du
Del hver kyllingefilet, så du får 2 lige store, smalle stykker og derme 4 fileter i alt. Læg dem på et spækbræt med et stykke plastfolie over. Bank dem så flade som muligt med en kødhammer, men pas på du ikke laver hul i kødet.
Tænd ovnen på 200 grader.
Pisk æggene sammen med sennep i en dyb tallerken.
Bland parmesan, rasp, oregano og løgpulver i en dyb tallerken.
Vend først hver kyllingefilet i æg og dernæst i parmesanblandingen. Læg dem efterhånden på en bageplade med bagepapir.
Spray alle 4 med en smule smørspray og sæt pladen i ovnen i den øverste del. Bag fileterne i ca. 20 minutter til de er sprøde og lysebrune på overfladen. Du kan evt give dem lidt grill for at hjælpe bruningen lidt på vej, men pas på de ikke får for meget, de skal en lille tur i ovnen igen.
Læg et par skefulde tomatsauce på hver filet og læg en skive mozzarella på. Sæt pladen i ovnen igen til osten er smeltet. Det tager ca 5 minutter.
Pynt fileterne med friskhakket basilikum og server med resten af tomatsaucen. Giv gerne pasta til og gratineret peberfrugt.