Go Back
+ servings
Kyllingefilet i sprød parmesancrust
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Kyllingefilet i sprød parmesancrust

Den sprøde parmesankylling er et stort hit hos både børn og voksne. Server med kogt pasta og evt. gratineret rød peberfrugt.
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk, Italiensk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 store kyllingefileter ca. 450 g
  • 2 æg brug evt kun æggehviden
  • 1 spsk dijonsennep
  • 3/4 dl revet parmesan
  • 1 dl rasp
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk løgpulver kan udelades
  • Lidt smør- eller oliespray

Tomatsauce

  • 1 dåse flåede hakkede tomater
  • 1 lille finthakket løg
  • 1-2 fed hvidløg udelader jeg på hverdage
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • Friskkværnet peber efter smag

Desuden

  • 1 kugle mozzarella delt i 4 lige store skiver.
  • Til servering: Pasta. Evt en blanding af pasta og squashstrimler

Sådan gør du

  • Del hver kyllingefilet, så du får 2 lige store, smalle stykker og derme 4 fileter i alt. Læg dem på et spækbræt med et stykke plastfolie over. Bank dem så flade som muligt med en kødhammer, men pas på du ikke laver hul i kødet.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pisk æggene sammen med sennep i en dyb tallerken.
  • Bland parmesan, rasp, oregano og løgpulver i en dyb tallerken.
  • Vend først hver kyllingefilet i æg og dernæst i parmesanblandingen. Læg dem efterhånden på en bageplade med bagepapir.
  • Spray alle 4 med en smule smørspray og sæt pladen i ovnen i den øverste del. Bag fileterne i ca. 20 minutter til de er sprøde og lysebrune på overfladen. Du kan evt give dem lidt grill for at hjælpe bruningen lidt på vej, men pas på de ikke får for meget, de skal en lille tur i ovnen igen.
  • Læg et par skefulde tomatsauce på hver filet og læg en skive mozzarella på. Sæt pladen i ovnen igen til osten er smeltet. Det tager ca 5 minutter.
  • Pynt fileterne med friskhakket basilikum og server med resten af tomatsaucen. Giv gerne pasta til og gratineret peberfrugt.