Pad Thai med kylling og spidskål
Udskriv

Pad Thai med kylling og spidskål

Lav din egen Pad Thai med sprøde bønnespirer, skarpe forårsløg og knasende peanuts som topping. Med spidskål bliver retten en del sundere end take away udgaven.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 450 g kyllingebrystfilet
  • 1 spsk olie til stegning
  • salt og peber
  • 300 g fintsnittet spidskål
  • 1 pakke risnudler á 200 g
  • 2 æg sammenpisket
  • 1 bakke friske bønnespirer á 150 g
  • 2-3 forårsløg, snittet i fine strimler
  • 1 dl grofthakkede peanuts
  • limebåde til servering

Sauce

  • 1 spsk fiskesauce
  • 2 spsk brun sukker
  • 1 tsk sesamolie
  • 2 spsk ketchup
  • 1,5 tsk soya
  • 1 tsk risvineddike eller hvidvinseddike
  • 2 spsk limesaft

Sådan gør du

  • Kog risnudlerne i rigeligt, letsaltet vand i 4 minutter. Hæld dem derefter i et dørslag og brus over med koldt vand. Lad dem dryppe godt af.
  • Rør alle ingredienserne til saucen sammen i en lille skål. Stil den til side.
  • Skær kyllingen i små stykker.
  • Opvarm en wok eller en stor pande med lidt olie. Steg kyllingen heri i 3-4 minutter. Drys med salt og peber.
  • Tilsæt spidskålen og steg videre et par minutter til kålen er faldet sammen.
  • Lav en fordybning og kom æggemassen i. Så snart den begynder at stivne, røres æggemassen ud i resten.
    Der kan være en del væde fra spidskålen. Men det er ok, det blandes bare med rundt.
  • Tilføj nudler og sauce. Bland det hele godt sammen. 
  • Server pad thai´en med snittet forårsløg, friske bønnespirer og hakkede peanuts.