Crumble med frugt
Brug friske eller frosne bær til denne skønne dessert. Server med creme fraiche rørt op med lidt vaniljesukker.
Antal: 4 Personer
- 100 g mel (hvedemel eller fuldkornsmel)
- 100 g havregryn
- 30 g kokos
- 50 g grofthakkede mandler
- 6 spsk rørsukker
- korn fra 1/2-1 stang vanilje (eller 1 tsk vaniljesukker)
- 150 g koldt smør i tern ( eller 1,5 dl flydende margarine)
FYLD
- 500 g frugt F.eks. rabarber, jordbær, kirsebær, solbær, stikkelsbær
- 80 g sukker
SERVERING
- Creme fraiche
- Vaniliesukker
Tænd ovnen på 200 grader
Bland frugten med sukkeret og kom det i et ildfast fad. Frugten behøver ikke være tøet op, hvis du bruger frossen frugt.
Kom alle de tørre ingredienser til crumbledejen i en skål
Tilsæt smørret
Smuldr det hele med fingrene til en jævn masse
Fordel crumble-dejen ovenpå frugten og sæt fadet i ovnen.
Bages i midten af ovnen i ca 35 minutter og overfladen er sprød og gyldenbrun.
Rør creme fraiche med lidt vaniljesukker og server til.