Aftensmad, Frokost, Salat

Tunsalat med pasta, æg og asparges

Tunsalat med pasta, asparges, æg og sennepsdressing

Aftensmad på 30 minutter på en varm sommerdag – eller en dejlig frokost til weekenden, hvor familien skal forkæles lidt ekstra. Eller hvad med at pakke salaten ned og tage den med på skovtur?

Uanset hvad du vælger at gøre, kan du have denne dejlige salat klar på max 30 minutter. Vi koger æggene i pastavandet og bruger de kogte pasta til at tø frosne ærter op.

Se her hvordan.

Tunsalat med pasta, æg og asparges

  • 200 g fuldkornspasta*
  • 4-6 æg ( alt efter hvor sultne I er)*
  • 2 dåser tun i vand*
  • 150 g ærter*
  • 1 bundt grønne asparges
  • 150 g salat, brug gerne en blanding af forskellige slags
  • 1 snackpeber*

Dressing

  • 1,5 dl creme fraiche 9%
  • 1 spsk mayonnaise*
  • 1 tsk dijonsennep*
  • 1-2 spsk mælk*
  • Salt pg peber*
  • Til servering: Croutoner eller brød

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Kog pastaen i letsaltet vand. Den skal typisk have 9-12 minutter.
  2. Kom de frosne ærter i et dørslag (si)
  3. Når pastaen er kogt, tages den op med hulske og lægges i dørslaget. På den måde tør pastaen ærterne op, og ærterne køler pastaen ned. Win-win!
  4. Bring pastavandet i kog igen (pas på, nu hvor der er stivelse i vandet, koger det nemt over). Læg æggene i og kog dem smilende i 8 minutter (hårdkogte = 10 minutter)
  5. Hæld vandet fra æggene og brus dem over med koldt vand inden du piller dem. Skær dem derefter i 4 dele.
  6. Bræk den træede ende af aspargesene. Læg dem på en tallerken, der kan gå i mikroen med toppen udad mod kanten. Hæld 2-3 spsk vand ved. Sæt tallerkenen i mikroovnen ved fuld effekt i 1 minut. Lad aspargesene køle lidt af inden du skærer dem i 1-2 cm stykker.
  7. Skær snackpeberen i tynde skiver.
  8. Åbn dåserne med tun og lad vandet dryppe godt af.
  9. Bland alle delene til dressingen. Mælken bruges til at justere konsistensen, hvis du gerne vil have den tynd. Skal dressingen være cremet, udelader du bare mælken.
  10. Fordel salat, pasta, ærter, asparges, peberfrugt på et fad og top med tun og ærter. Hæld dressingen over lige inden servering.
  11. Server gerne med lidt brød eller sprøde croutoner.