Frokost

Sterneskud med 2 stegte fisk og rejer

Stjerneskud med 2 stegte fiskefileter og rejer

Når vi vil gøre lidt ekstra ud af frokosten, laver vi gerne et stjerneskud. Eller rettere, det bliver oftere en stjernekaster.

Forskellen på et stjerneskud og en stjernekaster er, at et stjerneskud er med 1 dampet fiskefilet og 1 stegt fiskefilet, hvorimod en stjernekaster er med 2 stegte fiskefileter og således ingen dampet fiskefilet.

Jeg bruger færdiglavede fiskefileter, som blot skal steges i ovnen i 20 minutter. De bliver supersprøde og gode. Og så er de meget nemme at have med at gøre. De findes i flere fabrikater i de fleste supermarkeder.
Skal jeg flotte mig eller har rigtig godt tid, panerer og steger jeg dog gerne en frisk fiskefilet i brusende smør.

Denne stjernekaster er – udover 2 stegte fiskefileter – også med rejer, kaviar, asparges og en hjemmelavet Thousand Island dressing. Jeg bruger også meget gerne en skive hjemmebagt langtidshævet speltbrød, som bliver helt fantastisk når det bliver ristet. Har jeg ikke brødet på lager, bruger jeg gerne rugbrød eller sandwichbrød i en god kvalitet. Hvis der skal kræses lidt ekstra, kan jeg anbefale at stege brødet i smør på en pande i stedet for at riste det. Uhm! Det er altså supergodt.

Sterneskud med 2 stegte fiskefileter og rejer

Stjerneskud er en skøn frokostret. Her er den lavet som en stjernekaster med 2 stegte fisk og toppet med rejer, asparges, kaviar, salat og radiser samt en hjemmelavet Thousand Island dressing.
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 8 fiskefileter, færdigpanerede til ovn
  • 4 stykker brød
  • 200 g store rejer
  • 1/2 glas kaviar
  • 1 glas store asparges, godt dryppet af kan erstattes af asparges på dåse
  • 8 radiser kan erstattes af agurkeryttere
  • salatblade
  • 1 citron, skåret i både eller i skiver og formet som ryttere
  • evt ærteskud
  • evt smør

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Læg fiskefileterne på en bageplade med bagepapir. Stil bagepladen i midten af ovnen og giv fiskefileterne 20 minutter til de er sprøde. Tag pladen ud og lad fisken afkøle lidt.
  • Rens radiserne og skær dem evt ud som stjerner, ellers blot i skiver eller halve.
  • Hæld væden fra asparges og lad dem dryppe rigtig godt af.
  • Rist brødet. Smør det evt. med smør. Læg 1 stk brød på hver tallerken.
  • Skyl salatblade grundigt. Dryp og tør dem af og læg dem på brødet.
  • Læg 2 fiskefileter ovenpå.
  • Kom ca. 1 spsk Thousand Island dressing på fisken. Dette gøres lige inden servering, da fisken ellers kan blive blød.
  • Top med rejer, 2 tsk kaviar, 2 radiser, asparges og citronbåde.
  • Læg evt. ærteskud ovenpå og ved siden af.
  • Server gerne lidt ekstra Thousand Island dressing ved siden af.