Lækkerier

Små portions cheesecake. Ultranemme.

Disse små cheesecake er rørt sammen og sat på køl på ingen tid! De er ideelle som gæstemad, da de kan laves i forvejen og blot stå klar i køleskabet til de skal serveres.

Bunden er lavet med Bastognekiks. Jeg kan godt lide den krydrede smag. Vil du have en mere neutral, traditionel smag, kan du istedet bruge Digestivekiks.

Som topping bruger jeg hjemmelavet ribssirup. Den syrligt-søde smag går utrolig godt til den lidt fede cheesecake. Andre syrlige frugtsirupper eller marmelade kan anvendes – har du eks. en rest kirsebærsauce fra julemaden er den rigtig god til.

Lynhurtige portions cheese cakes

Lynhurtige portions cheese cakes

Små portions cheesecakes

  • 2 dl piskefløde
  • 200 g flødeost
  • 6 spsk flormelis
  • 1/2 tsk vaniliepulver eller korn fra 1 stang
  • Revet skal af 1 citron
  • 6 spsk citronsaft
  • 8 Bastognekiks
  • 40 g smeltet smør
  • 4 spsk ribssirup eller lign.

Sådan gør du

  1. Kom kiksene i en plastpose og knus dem godt. Brug evt en kødhammer eller kagerulle.
  2. Tilsæt det smeltede smør og bland det hele godt sammen.
  3. Fordel kiksemassen i 4 portionsglas og stil dem på køl
  4. Rør flødeost med flormelis, revet citronskal, citronsaft og vanilie
  5. Pisk fløden til skum og vend den i flødeosteblandingen
  6. Kom hele molevitten i en sprøjtepose og fordel massen i de 4 portionsglas. Stil glassene tilbage på køl.
  7. Inden servering toppes cheesecaken med ribssirup eller hvad du nu har. Pynt evt med lidt friske ribs.