Aftensmad

Skipper Skræk frikadeller med pasta, peberfrugtsauce og broccoli

Min 14-årige datter laver mad hver mandag. Og det gør hun virkelig godt! En af de retter hun har spurgt om hun må lære at lave er pasta med peberfrugtsauce. Så dagens tallerken har yngstepigen altså stået for!

Endnu en gang spiller de søde, røde peberfrugter en dejlig hovedrolle i vores aftensmad. Sammen med gulerødder og løg, koges og blendes de til en fløjlsblød sauce, der gør sig virkelig godt sammen med pasta.

Her serverer vi den sammen med Skipper Skræks kyllingfrikadeller. Har du – eller dine børn- ikke mod på spinat i frikadellerne, så udelad det bare. Det bliver dellerne ikke ringere af.

Skipper Skræk frikadeller med pasta og peberfrugtsauce

Skipper Skræk frikadeller med pasta og peberfrugtsauce

Skipper Skræk frikadeller

  • 400 g hakket kylling*
  • 1 finthakket løg*
  • 1 æg*
  • Salt og peber*
  • Evt. lidt havregryn og/eller lidt vand*
  • 1/2 pose helbladet spinat fra frost, optøet*
  • Flydende margarine eller smagsneutral olie til stegning*

Pasta med peberfrugtsauce

  • 350 g fuldkornspasta*
  • 2 rød peberfrugt i tern*
  • 2 skrællede gulerødder i tern*
  • 1 løg i tern*
  • ½ dl vand*
  • 1 hønseboullionterning*
  • ½ karton fløde*
  • Salt og peber*
  • 1 håndfuld basilikum

Til servering

  • 1 broccoli eller 1 pose fra frost*

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Kog pastaen efter anvisning på pakken. Hæld den til afdrypning i et dørslag når den er færdig.
  2. Imens pastaen koger kommes grønsager, vand og boullionterning i en gryde. Kog 10 minutter så grønsagerne er møre.
  3. Blend det hele og kog op med fløden. Smag til med salt og peber.
  4. Vend pasta ned i saucen. Riv basilikum i stykker og bland det hele sammen.
  5. Rør farsen sammen til frikadellerne. Er farsen for våd, justeres den med lidt havregryn. Er den derimod for fast, kommes 1-2 spsk vand i. Sørg for godt med salt og peber. Steg frikadellerne 4-5 minutter på hver side på en varm pande med lidt fedtstof.
  6. Pluk eller skær broccolien i buketter. Damp den 7-8 minutter i letsaltet vand.

TIP! Brug almindeligt hakket kalv/flæsk til frikadellerne i stedet for hakket kylling