Forret, Frokost, Salat

Salatbåde med tunsalat

Salatbåde med tunsalat

Salatbåde med tunsalat er lige hvad vi har brug for på varme sommerdage.

De små sprøde salatblade egner sig fortrinligt til godt fyld, som her består af en fyldig tunsalat. Der er masser af gode sager i – tun, æg og rejer sørger for protein, salatbåde, ærter, majs og peberfrugt giver det grønne islæt.

Lynhurtig tilberedning og så ligger det let i maven. Vi får det derfor ofte til aftensmad på dovne sommerdage, hvor hverken appetitten eller lysten til at stå i køkkenet ikke er ret stor.
Om vinteren er det en skøn forret, der bringer tankerne hen på forår og sommer. Ingredienser kan jo fås hele året.

Salatbåde med tunsalat

Server en god tunsalat i salatbåde til dejlig let sommermad eller som dekorativ forret. Tunsalaten kan også serveres på et stykke ristet brød.
Antal 4 personer
Kategori: Forret, Frokost, sommermad
Søgeord: rejer, salatbåde, tunsalat

Ingredienser

  • 4 æg
  • 2 dåser tun
  • 4 spsk creme fraiche 18%
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/2 tsk salt
  • 2 drys cayennepeber (kan udelades)
  • 1 snackpeber
  • 1 dåse majs, 140 gr drænet vægt
  • 150 g grønne ærter
  • 1 rødløg

Til servering

  • 200 g rejer (kan undlades)
  • 12 blade hjertesalat
  • 1 citron
  • evt ristet brød eller lunt flute

Sådan gør du

  • Kog æggene i 9 minutter. Brus dem over med koldt vand, så de stopper med kogningen og de køler lidt af. Pil dem og hak dem groft.
  • Kom tunen i en skål og rør den løs med en gaffel.
  • Tilsæt creme fraiche og citronsaft og bland det godt sammen. Smag til med salt, peber og en smule cayennepeber efter smag.
  • Skær snackpeberen i små tern.
  • Dræn væsken fra majsene.
  • Hvis ærterne er frosne, kan de overholdes med varmt vand, så de tør op, Dræn vandet godt af.
  • Bland snackpeber, majs, ærter og hakket æg i tunmassen og rør det hele godt sammen.

Servering

  • Pluk hele salatblade af hjertesalaten. Skyl bladene og dup dem tørre med et viskestykke.
  • Anret salatbladene på et fad.
  • Fordel tunsalaten i salatbådene. Kom ikke for meget i. Salatbådene skal kunne løftes fra fadet over på en tallerken. Server hellere evt overskydende tunsalat i en skål ved siden af.
  • Fordel rejerne på salatbådene og giv citronbåde til.
  • Server evt. med nyristet brød eller lunt flute

Tips til salatbåde med tunsalat

  • Salatbåde med tunsalat er skøn som både frokost og forret. Vi kan endda også finde på at spise den på en varm sommeraften, hvor lysten til let og nem mad er stor.
  • Tunsalaten er meget fyldig og giver en god mæthed. Vil du have den mere cremet, kan du tilsætte mere creme fraiche, gerne min. 18%, eller et par spæk mayonnaise. Det øger selvfølgelig kalorieindholdet.
  • Det ser flot ud at servere tunsalaten i salatbådene. Tunsalaten er dog rigtig god blot på et stykke brød, gerne ristet eller som fyld i sandwich.
  • Du kan reducere mængden af grønsager, hvis du har nogle grønsagsforskrækkede medspisere.

Andre gode opskrifter med tun

Tunsalat med pasta, asparges, æg og sennepsdressing Tunsalat med pasta, asparges, æg og sennepsdressing

Fordel tynde skiver af steg på et fad og top med salat, tuncreme og kapers Vitello tonnato

Salatbåde med tunsalat
Server de lækre salatbåde med tunsalat til en lille forret eller som aftensmad på dovne sommerdage