Aftensmad

Rissalat med cremet karrydressing

Rissalat med creme karrydressing

Har du en rest ris til over fra aftensmaden, så kan du forvandle den til en ny, lækker form for tilbehør. Bland risene med lidt grønsager og vend en skøn cremet dressing i baseret på creme fraiche 9%. Lettere og nemmere bliver det vist ikke.

Normalt når jeg har en rest ris, bruger jeg den ofte til stegte ris med oksekød og grønsager eller stegte vegetariske ris uden kød.  Men denne gang stod jeg med en frisk kylling, som skulle en tur på grillen på roterende spyd. Jeg knuselsker mit roterende spyd! En kylling bliver simpelthen så sprød og saftig!
Så med et stykke kylling fuld af smag, trængte vi til noget let tilbehør. Det blev så til denne rissalat med karrydressing.

Jeg har brugt majs, ærter, peberfrugt og økologiske brune ris. Fordi de ting har jeg altid i mit basislager. Har du andre ting i køleskabet kan du sagtens skifte ud til dine yndlingsingredienser. Både tomat, agurk, gulerodstern eller små blomkålsbuketter vil være fine at bruge. Du kan selvfølgelig også bruge almindelige hvide ris istedet for de brune. Den vigtigste smagsgiver i salaten her er karrydressingen. Den er baseret på creme fraiche 9%, så den er ret kalorielet.

Salaten kan bruges som tilbehør til alt fra grillen, til frikadellen, til medisterpølsen eller med lidt kyllingetern rørt i. Eller spis den bare helt som den er.

 

Rissalat med cremet karrydressing

Den cremede karrydressing klæder de kolde ris og grønsagerne godt. Brug salaten til frikadeller, et stykke stegt kylling eller en kotelet.
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 6 dl kolde, kogte ris*
  • 4 dl optøede blandede majs og ærter*
  • 1 rød peberfrugt* i små tern
  • 2 forårsløg, fintsnittet (kan estattes af finthakket rødløg*)
  • 1 bundt salat F.eks. feldsalat
  • 1 håndfuld ristede mandler* (kan undværes eller erstattes af hakkede peanuts)

Dressing

  • 3 dl creme fraiche 9%
  • 1 spsk sød fransk sennep*
  • 2 tsk karry*
  • 1/2-1 tsk salt* (efter smag)

Sådan gør du

Sådan gør du

  • Snit peberfrugt og forårsløg.
    Optø majs og ærter, hvis de er frosne. Det gøres nemt ved at overholde dem med kogende vand.
  • Rist mandlerne på en tør panden i 5-7 minutter. Pas på de ikke brænder på. Hak dem groft.
  • Rør dressingen sammen. Smag til med salt - hold gerne lidt igen med saltet og vent med at komme mere salt i til salaten er blandet. Måske er risene salte i forvejen.
  • I en stor skål blandes kolde, kogte ris med forårsløg, peberfrugt, majs og ærter.
  • Tilsæt dressingen og vend den godt rundt, så alt bliver vendt i den cremede dressing. Smag til med salt.
  • Skyl salaten og læg den på et fad.
  • Fordel issalaten ovenpå salatbladene og drys med hakkede mandler.

*Ingredienser fra basislager