Sauce/dressing mm

Ribsmarmelade med mandler

Ribsmarmelade med mandler. Den helt rigtige sur-søde marmeladesmag

 

Er du til det sur/søde og har du som jeg masser af ribs, så kan jeg klart anbefale dig at lave denne ribsmarmelade! Den har den helt rigtige balance mellem det sure og det søde, som jeg særlig godt kan lide.

Mandlerne er ristet, hakket og tilsat for at få lidt crunch. Og fordi det minder mig om min Mormor. Hver sommer serverede hun altid rødgrød af bærrene fra haven. Og hun dryssede altid mandelsplitter på toppen. Det var en uhørt luksus! Så mandlerne i marmeladen her er tilegnet min Mormor.

Mine mange ribs i haven bruger jeg også til ribssirupsolbær-ribskage og rysteribs, der er helt vidunderligt tilbehør til stegt kød og mormorkylling.

Ribsmarmelade med mandler

Skøn sur-sød marmelade af ribs md et lækkert crunch af mandler

Ingredienser

  • 1 kg ribs
  • 2 spsk citronsaft
  • 500 g sukker
  • 1 tsk vaniljepulver eller brug 1/2 spsk vaniljesukker
  • 50 g mandler
  • flydende Atamon

Sådan gør du

Sådan gør du

  • Fjern alle stilke fra ribsene og skyl dem godt
  • Kom ribs, sukker, citronsaft og vanilje i en gryde
  • Bring langsomt i kog og lad det simre ved lavt blus i 5 minutter
  • Hvis du ønsker en mere jævn marmelade uden for mange hele bær, kan du give marmeladen en tur med stavblenderen
  • Rist imens mandlerne på en tør pande. Hak dem mellemgroft. Du vil ikke have kæmpestore mandelstykker i, men det skal heller ikke være fitn som mandelmel
  • Skold marmeladeglas i kogende vand. Og ryst glassene godt med lidt Atamon.
  • Vend de ristede, hakkede mandler i marmeladen og fyld den i glassene. Fyld glassene helt op og sæt låg på med det samme.

 

 

Ribsmarmeladen er skøn som topping på en ostemad eller på morgengrøden

Ribsmarmeladen er skøn som topping på en ostemad eller på morgengrøden