Aftensmad

Quesedillas med kylling, majs og peberfrugt

Quesedillas med kylling, majs og peberfrugt

Quesedillas med kylling, majs og peberfrugt er mexikanske pandekager/tortillas med et let fyld af kylling, peberfrugt og majs. Det er nem og lækker aftensmad.

Fyldet kan varieres i det uendelige, skift f.eks. kylling ud med hakket oksekød eller rejer og byt grønsagerne ud med bønner i alverdens farver.

Jeg har altid kylling, majs og peberfrugt i mit basislager, derfor er det nemt for mig at lave denne variant.

Fælles er blot, at fyldet lægges på den ene halvdel af pandekagen, der toppes med ost, pandekagen foldes derefter sammen og steges let på panden, så osten smelter og får fyldet til at hænge gost sammen. Nemt og overkommeligt på en hverdag.

Vi serverer med en rustik avocado-tomat-mozzarella salsa og lime til at dryppe over quesedillas ved bordet.

Quesedillas med kylling, majs og peberfrugt

Mexikanske pandekager med et let fyld af kylling, peberfrugt og majs er nem og lækker aftensmad. Fyldet kan varieres i det uendelige, skift f.eks. kylling ud med hakket oksekød eller rejer og byt grønsagerne ud med bønner i alverdens farver.
Antal 4 personer

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 4 mexikanske pandekager gerne fuldkorn*
  • 2 store kyllingebryst skåret i tern*
  • 1 rød peberfrugt*
  • 1 dåse majs*
  • Lidt olie til stegning*
  • 1 kugle mozzarella eller 100 g revet ost*
  • 2 avocado most let med en gaffel
  • 2 spsk koriander kan erstattes af persille
  • 4 spsk creme fraiche 18%
  • Salt og peber*
  • Limebåde og salat eller frisk spinat til servering

Salsa

  • 1 avocado
  • 2 to mater*
  • 1 kugle mozzarella
  • 1 spsk hakket koriander kan erstattes af persille
  • Limesaft*
  • Salt og peber*

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i tern og steg den 3-4 minutter på en varm pande i lidt olie. Tilføj majs og peberfrugt og steg 1-2 minutter mere.
  • Tag kødet af panden og tør den godt af med køkkenrulle.
  • Stil panden tilbage på blusset og hæld en smule olie i. Læg en pandekage på, smør den med creme fraiche og læg 1/4 af kød-blandingen på den ene halvdel. Læg 1/4 af den moste avocado på og top med koriander samt ost.
  • Fold den "tomme" halvdel ind over fyldet og pres det godt sammen med en spatel. Vend hele molevitten og steg et minut mere på den anden side indtil osten er smeltet.
  • Fortsæt på samme måde med de 3 næste pandekager. Skær dem alle over på midten i 2 halvdele.
  • Salsa: Skær avocado, tomater og mozzarella i mindre tern. Vend det med hakket koriander, lidt limesaft samt salt og peber.
  • Server quesedillas på lidt salat med salsa og limebåde til.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

*Ingredienser fra basislager

Quesedillas med kylling, majs og peberfrugt
Smør pandekagen med lidt creme fraiche. Læg fyldet på og fold pandekagen sammen.