Suppe

Oksekødssuppe

Oksekødssuppe

Klassisk oksekødssuppe kogt på spidsbryst.

Har du et spidsbryst, kan du lave en 2-i-1 og få 2 dejlige middage med ét stykke kød. Kødet bruges til spidsbryst i peberrodssauce og suppen, som kødet koger i, bruges til en helt klassisk oksekødssuppe.

Oksekødssuppen kan du spise som forret eller servere som en selvstændig ret. I mormors og farmors dage ville suppen blive serveret som forret, stegen til hovedret og så med en portion is til dessert. En helt klassisk suppe-steg-is middag, som blev serveret til rigtig mange familiefester.

Oksekødssuppe

Oksekødssuppe kogt på spidsbryst. Fyldt med kød- og melboller, suppeurter og suppepasta.
Antal 4 personer
Kategori: Suppe

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 2 liter suppe fra kogning af spidsbryst
  • 3 skrællede gulerødder i tern
  • 2 rensede porrer i tynde ringe
  • 200 g suppepasta
  • Eller 1/2 – 1 pose frosne suppeurter.
  • Kød- og melboller
  • Brød til servering

Sådan gør du

  • Kom suppe fra kogning af spidsbryst i en gryde. Er suppen kold, kan du fjerne overskydende fedt inden opvarmning. Er suppen varm, kan du fjerne de fedtperler, der flyder ovenpå suppen.
  • Bring suppen i kog. Er der ikke nok suppe, kan du tilføje 1 liter kogende vand plus 2 okseboullionterninger.
  • Skræl gulerødder og selleri. Skær dem i grove stykker og kom dem i gryden.
  • Rens porrerne grundigt. Det gør du bedst ved at kassere de yderste 2 lag. Skær top og bund fra. Skær to snit gennem det grønne i toppen, så du har ligesom en “vifte”. Nu kan du nemmere skylle porren fri for sand og snavs. Husk at holde porren nedad mens du skyller, så snavset skylles væk. Skær porren i 3-4 stykker og kom dem i gryden.
  • Tilsæt gulerødder i tern, skivede porrer og suppepasta. Kog i 10 minutter.
  • Tilsæt kød- og melboller og varm dem igennem et par minutter. Suppen må ikke koge efter melbollerne er kommet i!
  • Smag til med salt og peber – kom evt 1-2 boullionterninger i, hvis du synes der mangler smag.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Hjemme hos os elsker vi suppe. Og en klar suppe som denne oksekødssuppe kalder vi “farmorsuppe” for vi har fået den SÅ mange gange hos farmor og farfar. Men i modsætning til farmor, skummer jeg så meget fedt af som muligt ligesom vi spiser suppen til aftensmad. Med ekstra meget fyld i form af kød- og melboller, suppeurter og suppepasta sammen med godt brød, udgør oksekødssuppen en glimrende middag i sig selv.

Tips til oksekødssuppe

  • Suppen her er kogt på spidsbryst. Du kan sagtens koge oksekødssuppe på en anden type oksekød og gerne nogle med ben, der giver ekstra smag.
  • Har du ikke suppe nok fra kogning af kødet, kan du snyde lidt og tilføje vand og boullionterninger. 1 terning pr 1/2 liter vand. Og ja! Det er helt ok at snyde lidt en gang imellem 🙂
  • Som suppepasta bruger jeg nogle små “perler” af pasta, der passer glimrende i suppe. De skal koge 10 minutter på trods af den lille størrelse. Du kan også få små suppehorn, der ikke skal koge mere end 3-4 minutter. Hold øje med kogetiden på din pasta, så de ikke bliver helt udkogte.
  • Du kan evt. lave dine egne kødboller af enten hakket kylling eller kalv/flæsk. Se hvordan i opskriften på broccolisuppe.