Salat

Middelhavspastasalat

Middelhavs pastasalat med grillet aubergine, oliven, tomater og oliven vendt i persillepesto

En dejlig Middelhavspastasalat, der leder tankerne hen på det skønne Middelhav med persillepesto, oliven, artiskokker, tomater og rød peberfrugt.

Spis den som tilbehør til grill, til frikadeller eller til en kotelet.

Middelhavspastasalaten er vendt i persillepesto. Personligt er jeg meget mere til pesto lavet af persille end den traditionelle med basilikum. Både fordi den smager bedre og så er det til at få fat i persille hele året rundt. Som alternativt er det superlækkert med rucola som erstatning for persillen, det giver en lidt krydret smag, der passer rigtig godt til de øvrige ingredienser.
I min pesto er der også mandler i stedet for pinjekerner. De er simpelthen blevet så rasende dyre, at jeg nægter at købe dem! Til gengæld bruger jeg mandler til så mange forskellige ting, at jeg altid har dem i mit basislager. Og smagen af ristede mandler er bare en himmerigsmundfuld.
I en snæver vending kan du bruge et glas færdig pesto, også gerne den røde variant.

Udover persillepesto har jeg nemme grønsager som tomater og peberfrugt i. Grillet aubergine er også en af mine yndlingsgrønsager, så den kommer jeg også i. Undtagen på de dage, hvor jeg bare hurtigt skal smække noget tilbehør sammen. Så bliver den udeladt, til gengæld skruer jeg så lidt op for tomater og peberfrugt, så vi får den rette mængde grønsager.

Middelhavspastasalat

En dejlig Middelhavspastasalat, der leder tankerne hen på det skønne Middelhav med persillepesto, aubergine, oliven, artiskokker, tomater og rød peberfrugt.
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 400 g pasta f.eks. sløjfer, skruer el. lign.
  • 1 aubergine (kan evt udelades)
  • 2 tomater i tern
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • ½ glas oliven uden sten, evt blandede grønne og sorte vælg dem du bedst kan lide, men vælg god kvalitet
  • 1 glas artiskokker i olie

Persillepesto

  • 70 g mandler
  • 1 stor håndfuld kruspersille
  • 2 spsk god olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk revet parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk koldt vand
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken. Brus den straks over med koldt vand og lad den køle af
  • Skær auberginen i skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med olivenolie
  • Sæt bagepladen i ovnen og bag aubergineskiverne i ca 25 minutter ved 225 grader. Vend dem om undervejs. Hold øje med de ikke bliver sorte. Du kan også grille skiverne på en varm grill, ca 10 minutter på den ene side og ca. 5 minutter på den anden.
  • Skær de største aubergineskiver i kvarte, de mindre i halve. Bland skiverne med pastaen.
  • Vend persillepestoen i pastaen, gerne mens den stadig er en smule lun
  • Skær tomater og peberfrugter i tern og bland det i pastaen
  • Kom oliven og artiskokker i pastaen. Artiskokker kan evt skæres i mindre stykker

Persillepesto

  • Rist mandlerne på en varm pande. Det tager ca. 10 minutter, pas på de ikke blive sorte. Vend dem jævnligt/ryst panden godt. Lad dem køle lidt af.
  • Skyl imens persillen. Det gøres bedst ved at nippe de groveste stilke af og lægge persillen i en skål. Hæld koldt vand over og lad det stå et øjeblik. Så falder jord og snavs til bunds. Dette gentages et par gange, hvis persillen er meget snavset. Ryst persillen, så overskydende vand kommer af – det gør ikke noget, der sidder vand tilbage.
  • Hæld vand, olie og citronsaft i blenderen. Eller foodprocessoren. Eller en skål, hvis du bruger en stavblender.
  • Læg persille, mandler, hvidløg, parmesan og salt oveni og kør, til massen har en ensartet konsistens. Du kan selv bestemme hvor fin/grov den skal være.
  • Tilsæt evt mere vand, olie og/eller salt og smag til.

TIP! 1. Skift persille ud med rucola og få en skøn let krydret pesto. 2. Skift auberginen ud med 2 squash.

Hvad kan jeg spise middelhavspastasalat til?

Italiensk farsbrød med squashgetti i tomatsovs Italiensk farsbrød

Parmesankylling Sprød parmesankylling

Græsk-inspirerede frikaldeller med tzatziki og græske kartofler Græske frikadeller

Græsk farsbrød med champignon og timian. Græsk farsbrød