Lækkerier

Marengs med citruscreme og frisk frugt

Marengs med citruscreme og frugt

Det er ikke det søde køkken, der dominerer her på dagenstallerken. Men når vi skal have gæster på hverdage eller bare gerne vil servere en nem og frisk dessert, så er det tit denne marengs-dessert med frisk frugt og citruscreme jeg vender tilbage til.

Frugten kan skæres ud på forhånd, marengsrederne kan købes færdige og citruscremen kan gøres klar så desserten blot skal anrettes. Jeg bruger forskellige eksotiske frugter som mango, ananas og kiwi – toppet med de smukke granatæblekerner. Har du andre favoritfrugter, f.eks. jordbær, fersken, mandariner eller noget helt andet, så kan du sikkert lave din egen favorit-kombination. Mængden kan du justere efter behov, appetit eller måske økonomi?

Sidste jeg lavede denne dessert opdagede jeg, at man åbenbart kan købe kondenseret mælk, der allerede er kogt til karamel. Det var sådan en dåse jeg havde fået købt. Det er egentlig en helt almindelig kondenseret mælk, der skal i her. Men den karameliserede er et glimrende alternativ, der absolut ikke gør smagen ringere.

Marengs med citruscreme og frisk frugt

  • 4 marengsreder
  • 3,5 dl piskefløde
  • 1,5 dl kondenseret mælk
  • Skal af 2 citroner eller lime (økologisk)
  • Saft af 1 citron eller 2 lime (økologisk)
  • 1 mango i tern
  • 1 ananas i tern
  • 4 kiwi i tern
  • 1 granatæble, kernerne.

Sådan gør du

  1. Pisk fløden let stiv. Rør den sammen med skal og saft af citroner eller lime.
  2. Pil granatæblet og læg kernerne i en si, så de kan dryppe af.
  3. Skær alle frugterne i tern.
  4. Læg en marengsrede på hver tallerken. Læg citruscreme på hver rede og fordel frugterne henover.
  5. Top med granatæblekerner og server straks.