Frokost, Morgenmad og brød

Madpakkehorn med 3 slags fyld

Jeg har aldrig været glad for madpakker. En slatten rugbrød med noget endnu mere slattent pålæg har altså aldrig gjort det for mig. Om sådan noget går i arv, ved jeg ikke. Men mine børn er heller ikke vilde med traditionelle madpakker.

Så jeg laver gerne nogle gode alternativer til mine børns madpakker, så jeg ved de får noget at spise i løbet af dagen. En gang imellem bliver søndagen derfor brugt på at bage en ordentlig gang madpakkehorn, der ryger i fryseren. Det er nemt at tage 1-2 stk op om morgenen, så er de nemlig ny-optøede når de når til spisepausen. En lille bøtte med ketchup giver lige prikken over i’et.

Hornene kan fyldes med andet end pølser. Her er derfor også et bud på skinkehorn med pesto og skinkehorn med flødeost og spinat.

Jeg bruger min fødselsdagsbolle-dej som basis, blot skifter jeg en del af melet ud til en grovere meltype og skruer ned for både smør og sukker. Pølsehornene bliver derfor bløde og lækre, men samtidig godt mættende.

Basisdej, ca. 24 stk

  • 1 pakke gær
  • 3½ dl mælk
  • 1 æg
  • 50 g flydende margarine eller blødt smør
  • 25 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 100 g groft mel, f.eks. fuldkornsmel eller grahamsmel
  • 500 g hvedemel
  • Mælk til pensling (kan erstattes af pisket æg, der giver en flottere farve)

Pølsehorn

  • 1 portion dej
  • 24 små eller 12 store pølser skåret i halve
  • 2 spsk ketchup
  • 1 spsk koncentreret tomatpure
  • 2 tsk oregano
  • Evt lidt sesam til drys
Pølsehorn

Pølsehorn

Skinkehorn med spinat og flødeost

  • 1 portion dej
  • 100 g spinat
  • 200 g skinkestrimler
  • 75 g flødeost
  • 50 g hytteost
  • Evt lidt revet ost til drys
Skinkehorn med spinat og flødeost

Skinkehorn med spinat og flødeost

Skinkehorn med peberfrugt og pesto

  • 1 portion dej
  • 3-4 spsk pesto, rød eller grøn
  • 200 g skinkestrimler
  • 1 finthakket rød peberfrugt
Skinkehorn med pesto og peberfrugt

Skinkehorn med pesto og peberfrugt

Sådan gør du

  1. Varm margarinen/smørret sammen med 2 dl mælk. Tilsæt den sidste 1,5 dl, så du får kølet smør/mælkeblandingen ned til håndvarmt.
  2. Smuldr gæren i en skål og tilsæt smør/mælk (sørg for det kun er lunt/håndvarmt).
  3. Tilsæt æg, sukker og salt og bland det hele godt.
  4. Tilsæt nu melet – hold gerne lidt tilbage og vurder om du skal bruge det hele eller om der skal en smule mere til.
  5. Hæld lidt mel ud på bordet og ælt dejen grundigt, mindst 5 minutter. Brug gerne en røremaskine.
  6. Læg dejen tilbage i skålen og dæk den med plastfolie eller et rent viskestykke.
  7. Stil den til hævning et lunt sted i 1 time (jeg stiller min på gulvet i badeværelset med gulvvarme).
  8. Del dejen i 3 dele og rul hver del ud i en cirkel, hvor dejen er ca. ½ cm tyk.
  9. Rør ketchup med tomatpure og smør dette på dejen. Drys med oregano.
  10. Skær med en kniv dejen i 8 lige store dele – skær først midt igennem og del i 2 og skær dernæst på tværs, så du har 4 dele. Og del til sidst de 4 dele i 2.
  11. Læg fyldet på den tykke ende af hver trekant
  12. Rul dejen sammen som et horn og læg hornet på en bageplade med bagepapir
  13. Lad efterhæve ½ time. Tænd imens ovnen på 225 grader.
  14. Pensl hornene med lidt mælk og drys evt med lidt topping. Sæt pladen ind midt i ovnen.
  15. Bag hornene i ca. 12 minutter til de er lysebrune
  16. Når hornene er kølet lidt af på bagepladen, tages de af og stilles på en rist.
  17. Hornene kan – når de er kølet af – pakkes i fryseposer og kommes i fryseren.

Følg med på Pinterest

Følg med på Facebook

Følg med på instagram

Følg med på Bloglovin