Aftensmad

Kyllingelår med bønnefritter og mangocreme

kyllingelår med bønnefritter

Travl dag? Supersultne børn? Ikke tid til at handle? Kyllingelår med bønnefritter og mangocreme er perfekt til de der dage, hvor alt bare ramler.

Dyk ned i dit basislager og sæt denne ret på bordet på ca. 3 kvarter.  Den passer sig selv i ovnen, så du har tid og hænderne fri til noget andet.

Kyllingelår med bønnefritter og mangocreme

Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 8-12 kyllingelår*
  • 750 g frosne bønner*
  • 2 1/2 dl creme fraiche 9%
  • 2 spsk mangochutney*
  • 1-2 tsk karry*
  • 1 spsk olie
  • salt og peber*
  • evt. brød

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Læg lårene i et ildfast fad og drys med karry, salt og peber. Stil fadet på risten i ovnen i ca. 40 minutter.
  • Læg et stykke bagepapir i en bradepande og fordel bønnerne herpå. Dryp med olie og drys med salt. Stil bradepanden i ovnen under risten. Bønnefritterne skal have ca. 30 minutter.
  • Rør cremefraichen med mangochutney og smag til med karry, salt og peber.
  • Server gerne med lunt brød.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

*Ingredienser fra basislager

Tip: For at vende bønnefritterne kan du på skift løfte i det ene hjørne på bagepapiret. Bred bønnerne ud påny.

Kyllingelår med bønnefritter og mangocreme

Har du prøvet at lave bønnefritter? Hvis ikke, så kan jeg varmt anbefale at lave dem. Bønner, der bliver bagt i ovnen med lidt olie og salt, bliver sprøde og superlækre. Selv grønsagsforskrækkede børn vil elske dem! Et lille tip kan være, at lave bønnefritter sammen med almindelige ovnfritter og så blande dem sammen ved serveringen. Både børn og voksne vil opdage, at bønnefritterne smager ligeså godt som (eller bedre end) ovnfritter.

Mangocremen er en lynhurtig dip, der får en let sød-skarp smag af mangochutney. Det tager kun et par sekunder at rører dressingen sammen og smagen er supergod sammen med både kyllingelårene her og som dip til grønsagsstænger el.lign.

Følg med på Facebook

Følg med på Instagram

Følg med på Pinterest