Aftensmad

Benfrie kyllingelår i sennep/honning marinade

Server lårene med mos og grønne bønner

På en kylling findes der lyst kød og mørkt kød. Det lyse sidder på brystet og det mørke sidder på lår og vinger. I mine øjne er det mørke kød bedst. Jeg finder det langt mere smagfuldt og saftigt end brystkødet, der godt kan gå hen og blive en smule tørt, hvis det ikke behandles ordentligt.

Ulempen ved det mørke kød er så benene. De kan være ret så irriterende at bøvle med og dem slipper man ikke for. Eller det vil sige, dem slap man ikke for. For nu er det muligt at købe udbenede kyllingelår. Jeg finder dem i Rema1000 til en tyver for en pakke med ca 450 g kød. Når jeg ser det, hamstrer jeg gerne til fryseren.

Denne ret er med udbenet kyllingelår i en delikat sennep/honning marinade og er inspireret af en ret jeg har fået i USA, hvor den også serveres med “mash” (kartoffelmos) og dampede bønner. Kødet er nemt at forberede og du kan sagtens nå at lave tilbehøret mens kødet er i ovnen.

Er du mere til det lyse brystkød, kan du sagtens bytte lårkødet ud med kyllingebryst.

Benfrie kyllingelår i sennep/honning marinade

  • 2 pakker udbenede kyllingelår (der er ca. 4 stykker i hver pakke)*
  • 1 dl flydende honning*
  • 2 spsk sennep*
  • 1 spsk friskrevet ingefær*
  • 1 tsk soya*
  • 2 tsk tørret rosmarin eller 1/2 spsk frisk hakket*

*Ingredienser fra basislager

De benfrie kyllingelår er mørt kød. Skift ud med kyllingebrystfilet, hvis du ikke kan få lårene

De benfrie kyllingelår er mørt kød. Skift ud med kyllingebrystfilet, hvis du ikke kan få lårene

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Rør honning, sennep, ingefær og rosmarin sammen.
  3. Læg kyllingelårene i et ildfast fad og fordel honning/sennepsblandingen udover lårene. Drys med rosmarin.
  4. Sæt fadet i ovnen i 45 minutter.
  5. Server kyllingelårene med kartoffelmos eller, dampede grønne bønner og den lækre sauce. Jeg serverer kartoffel/broccolimos til.
Senneps-honningmarinaden giver en lækker sauce

Senneps-honningmarinaden giver en lækker sauce