Aftensmad

Kylling i hvidvin

Kylling i hvidvin

Kylling i hvidvin er en delikat ret med stykker af kylling, champignon og løg i en cremet sauce med hvidvin og fløde tilsmagt med frisk estragon.

Denne ret fungerer glimrende som gæstemad.

Simpelthen fordi:

  • Stort set det hele kan forberedes i god tid, så du kan hygge om dine gæster i stedet for at stå i køkkenet
  • Den smager forrygende, saucen er kraftfuld og fløjsblød og med ris og/eller et godt brød, kan gæsterne suge de lækre smage til sig.
  • Kylling er billig mad og det er nemt at skalere op og ned alt efter hvor mange gæster du har.

Du kan sagtens servere for børn – alkoholen fordamper ved kogning, så det kun er den gode smag, der er tilbage.

Det betyder også, at du sagtens kan servere den for familien på en almindelig hverdagsaften – husk bare at gange antallet ned.

Er der for meget kylling, kan det jo passende spises til frokost dagen efter.

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Kylling i hvidvin

Kylling i hvidvin er en delikat ret med stykker af kylling, champignon og løg i en cremet sauce med hvidvin og fløde tilsmagt med frisk estragon.
Antal 8 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 3 kg kyllingelår Beregn min. 2 stykker kylling til hver
  • 1 spsk olie til stegning
  • 500 g champignon
  • 2 løg
  • 1 flaske hvidvin
  • dl madlavningsfløde eller piskefløde
  • 2 terninger hønseboullion
  • 1/2 bakke frisk estragon svarende til 3-4 kviste
  • Evt Maizena til jævning
  • Salt og peber

Til servering: Ris, kartoffelmos og/eller brød samt en god salat.

    Sådan gør du

    • Opvarm en stor pande og hæld olien heri. Brun kyllingestykkerne 3-4 min på hver side ved god varme til de har fået en flot farve. Læg dem efterhånden i et stort ildfast fad. Drys med salt og peber.
    • Skær champignon i skiver og løg i både. Brun begge dele på samme pande som kyllingen, når du er færdig med alle stykkerne. Lad det få lidt farve og hæld dem derefter over i fadet til kyllingen.
    • Hæld hvidvin i panden og kog den af (dvs kog vinen op og skrab bunden af panden med en spartel, så alle de gode sager løsner sig og kommer med i saucen). Tilsæt fløde og boullionterninger samt blade fra 2-3 kviste estragon.
    • Lad det hele koge sammen, så fløden jævner vinen. Hvis du synes det skal være lidt tykkere, kan du jævne med lidt maizenajævning.
    • Smag til og hæld saucen over kyllingen.
    • Stil fadet i ovnen i ca. 40 minutter ved 200 grader almindelig varme eller 180 grader varmluft til kyllingen er helt mør. Dæk evt med lidt alufolie, hvis overfladen bliver lidt mørk.
    • Server med kogte ris, kartoffelmos, et godt brød samt en lækker grøn salat.
    Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

    Tip 1: Erstat estragon med timian

    Tip 2: Indtil pkt 5 kan forberedes i forvejen. Stil fadet i køleskabet til det skal i ovnen.

    Opskrift på kylling i hvidvin

    I denne opskrift har jeg brugt kyllingelår. Efter smag og behag – samt slagterens eller supermarkedets udvalg – kan du bruge enten underlår, overlår eller hele lår. Du kan sågar bruge en hel kylling, som du parterer i 8 stykker.
    Det vigtigste ved tilberedning af kylling er, at det er gennemstegt. Så kødsaften, der kommer ud, når du prikker ind ved benet, skal være helt klar.

    Jeg har brugt frisk estragon. Kan du ikke få det, kan du sagtens bruge tørret. Brug da omkring 3-4 teskefulde i alt.

    Som alternativ kan du også bruge timian, enten frisk eller tørret. Det giver en anden smag, som dog også er rigtig lækker. Så det er blot en form for variation.

    Vær ikke nervøs for alkoholindholdet, hvis du laver retten til børn. Alkohol fordamper ved opvarmning, så det kun er den gode smag, der er tilbage.