Kikærtefest med falafler, hummus og ristede kikærter

Jeg simpelthen elsker falafler! Og hummus! Og ristede kikærter!
Så for mig er det en her kikærtefest, når alle 3 ting kombineres i denne farverige og meget delikate ret, der kan serveres til frokost eller som forret.
De små kikærter er smækfyldte med proteiner og er derfor rigtig gode som basis i kødløse retter. Og de kan varieres i det uendelige. Her er 3 forskellige og meget lækre måder at servere de fantastiske kikærter på.
Kikærtefesten her er perfekt gæstemad. Hummus, youghurtdressing, ristede kikærter og pitacroutoner kan laves i forvejen. De sprøde kikærter og croutoner opbevares på køkkenbordet, ikke i køleskabet! Der bliver de bløde. Falafler steges også i forvejen og lunes blot i ovnen i ca 10 minutter ved 200 grader.
Kikærtefest med falafler, hummus og ristede kikærter
- Feldsalat (eller en anden salattype)
- 12 falafler
- 1 portion hummus
- 1/2 portion ristede kikærter (brug resten som sprødt fryd på jordskoksuppe)
- 1/2 portion Cremet youghurtdressing med tahin
- 1/2 granatæble, kerner
- Sprøde pitacroutoner af 2 pitabrød
Sådan gør du
- Fordel salaten på 4 tallerkener og læg 3 falafler ovenpå hver.
- Fordel hummus og youghurtdressing i små klatter rundt om.
- Drys med kerner fra granatæblet og de ristede kikærter.
- Server med pitacroutoner

Kikærtefest er dejlig vegetariske gæstemad til frokost eller forret
Falafler, 14 stk
- 1 dåse kikærter
- 1 finthakket løg
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk fennikelfrø
- 1/2 tsk chili eller cayennepeber
- 1/2 tsk salt
- 2 spsk kikærtemel eller hvedemel
- Sesamfrø
- 3-4 spsk olivenolie til stegning

Falafler er skøn vegetarmad
Sådan laver du falafler
- Kom alle ingredienser – undtagen sesamfrø og olivenolie – i en foodprocessor eller minihakker. Kør til massen er homogen.
- Læg sesamfrø på en flad tallerken.
- Tag 1 spsk falafelmasse og tril til en kugle. Tryk den lidt flad og vend den i sesamfrø.
- Varm en pande op med olivenolie. Steg falaflerne et par minutter på hver side til de er lysebrune.
Hummus
- 1 dåse kikærter
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille
- 1 tsk salt
- 2 tsk spidskommen
- 1/2 spsk tahin
- 2 spsk citronsaft
- 3 spsk olivenolie
- 4 spsk vand
Sådan laver du hummus
- Kom alle ingredienser i en foodprocessor eller minihakker og kør til massen er glat.
- Du kan selv bestemme hvor grov du vil have din hummus. Konsistensen justeres med en smule vand ad gangen indtil du har opnået den ønskede konsistens.