Aftensmad

Kartoffelgratin med hamburgerryg

Kartoffelgratin med hamburgerryg er nem og billig restemad

Her er en glimrende måde at få brugt en rest hamburgerryg. Sammen med kartofler, squash, fløde og ost udgør de et komplet måltid, som er hurtigt og nemt at sætte på bordet. Skal der mere til, er en blandet salat et godt tilbehør.

Har du ikke en rest hamburgerryg, kan du sagtens bruge skinke eller køb en billig pakke pålæg. Men hvis du starter med at lave f.eks. hamburgerryg med aspargessauce den ene dag, kan du lave denne resteret den næste dag.

Kartoffelgratin med hamburgerryg

Kartoffelgratin er en lækker måde at bruge en rest hamburgerryg på. Har du ikke en rest, kan du bruge en pakke pålæg eller skinkestrimler.
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 950 g kartofler*
  • 2 små squash eller 1 stor
  • 1 finthakket løg* gult eller rødt efter smag og behag
  • 200 g hamburgerryg ca. mængde. Kan sagtens øges hvis der er mere rest.
  • 3 tsk timian*
  • salt og peber*
  • 2,5 dl madlavningsfløde* spæd evt med 1 dl mælk
  • 2 æg*
  • 100 g revet ost*

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.
  • Vask squash og skær dem i tynde skiver.
  • Hak løget fint
  • Skær hamburgerryggen i tern
  • Læg kartoffel- og squashskiver i et ildfast fast
  • Læg hamburgerryg og løgtern ovenpå.
    Kartoffelgratin med hamburgerryg er nem og billig restemad
  • Pisk æg og madlavningsfløde sammen og fordel det over fadet. Spæd evt med lidt mælk, hvis du synes der mangler væde (obs på at squash afgiver væde)
  • Drys timian, salt og peber over. Fordel osten henover.
    Kartoffelgratin med hamburgerryg er nem og billig restemad
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 45 minutter. Hvis osten bliver lidt før mørk, kan du lægge et stykke alufolie over. Tag det af de sidste 10 minutter.
    Kartoffelgratin med hamburgerryg er nem og billig restemad